Skala och finhacka 1 vitlöksklyfta. Fräs den i 1 msk olivolja i en kastrull. Häll av och spar spadet från tomaterna. Skär sedan tomaterna i mindre bitar. Lägg tomathacket i kastrullen med spadet och tillsätt vatten, tomatpuré, honung och vinäger. Låt puttra utan lock ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Skrapa bort fjällen från undersidan på portabellohattarna med en sked. Skär sedan svampen i skivor. Stek dem i omgångar i 2 msk olivolja i en stekpanna tillsammans med 1 krossad vitlöksklyfta. Krydda med salt och peppar.
Koka pappardellen enligt anvisningen på förpackningen.
Blanda pappardellen med tomatsåsen och ricottan. Toppa med svamp och ruccola.
HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP
Ingredienser:
700 g hjortrygg
2 tsk rapsolja, kallpressad
200 g svamp, blandad
6 st salladslökar
1 dl hoisinsås
2 ms k balsamicovinäger
1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...
Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås
Ingredienser:
ca 600 g laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt
M...
Nattjästa frallor
ca 8 st
Ingredienser:
25 g färsk jäst
5 dl kallt vatten
2 msk olivolja (annan olja funkar också)
1 msk honung (kan uteslutas)
1 tsk flingsalt eller 2 tsk vanligt salt
11 dl vetemjöl
Gör så här:...