Alla inlägg under februari 2013
Saffransdoftande fiskgyta
4 portioner
400 g kolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 fänkål
600 g fast potatis
2 msk olja
1/2 g saffran
2 msk tomatpuré
8 dlfiskbuljong (vatten och buljontärning eller fond)
1tsk timjan
salt och peppar
2 msk hackad dill
Aioli
1 äggula
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk vitvinsvinäger
2 msk olja
1/2 dl matyoghurt
salt och peppar
1 baguette
1/2 citron
1.Tina koljan
2.Sätt ugnen på 250 C
3.Skala och finhacka lök och vitlök.Ansa och finstrimla fänkålen.Skala och tärna potatisen.
4.Fräs lök,vitlök och fänkål i en stor gryta i hälften av oljan,strö på saffranet.Tillsätt potatis och tomatpuré och fräs ca 3 minuter.Tillsätt buljongen och hälften av timjanen.Lår små koka ca 10 minuter.
5.Aioli: Vispa i hop äggulan med pressad vitlök och vinäger.Tillsätt oljan lite i taget under kraftig vispning.Rör ner yoghurten.Smaka av med salt och peppar.
6.Skär baguetten i tärningar och lägg den på en plåt.Strö över resten av timjanen och ringla över resten av oljan på brödet.Rosta det mitt i ugnenca 5 minuter eller till det är gyllenbrunt.
7.Smaka av grytan med salt och peppar.Skär fisken i tärningar.Tillsätt dem i grytan och låt stå på svag värme ca 5 minuter.Hacka dillen och rör ner den.
8.Skär citronen i klyftor/skivor och servera till grytan med en klick aioli och krutonger.
Lycka till
/Carina
Indisk kycklinggryta
4 portioner
1 baguette
4 portioner ris eller annat gryn
4 kycklingbröstfiléer
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
1/2 aubergine
1 röd paprika
1 msk olja
1 tsk curry
400 g kokosmjölk
salt och peppar
2 tsk citronsaft
1.Koka riset enligt anvisningen på förpackningen
2.Skär kycklingen i bitar.
3.Skala och skär löken i klyftor.Skala och hacka vitlöken.Skär auberginen i bitar.Dela,kärna ur och skär paprikan i bitar.
4.Fräs kycklingen,lök och vitlök i hälften av oljan.Tillsätt curry och fräs ytterligare 2-3 minuter.Lägg det i en kastrull.
5.Fräs sedan grönsakerna mjuka i resten av oljan.Blanda grönsaksfräset i kokosmjölken med kycklingen.Koka upp under omrörning och sjud grytan under lock ca 10 minuter.
6.Värm baguetten enligt anvisningen på förpackningen.
7.Smaka av grytan med salt,peppar och tillsätt citronsaften.
8.Servera med ris och baguette.
Lycka till
/Carina
Kassler med äpple och pepparrot
4 portioner
2 morötter
2 palstenackor
600 g fast potatis
1 msk olja
salt och peppar
2 msk riven pepparrot
1 grönt äpple
1 1/2 dl matyoghurt
ca 600 g kassler
1 msk smör eller margarin
1/2 kruka persilja
1.Sätt ugnen på 225 C och sätt in en ugnsplåt
2.Skala morötter och palsternackor.Skär dem och potatisen i bitar.Blanda rotfrukterna med olja och krydda med salt och peppar.Lägg rotfrukterna på den varma plåten och rosta ca 30 minuter.
3.Skala pepparroten,riv den och äpplet.Blanda det med matyoghurten.
4.Skiva kasslern och stek skivorna i matfettet i en stekpanna.
5.Strimla persiljan och strö den över rotfrukterna,kasslern och äpple-pepparrotsyoghurten.
Lycka till
/Carina
Tortiglioni med aubergine
4 portioner
4 portioner pasta,gärna tortglioni
ca 480 g nötfärs
3 tsk oliv olja
salt och peppar
2 tsk paprikapulver
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1 köttbuljongtärning
2 1/2 dl vatten
1/2 aubergine
1/2 påse (ā 125 g) salladslök
1/2 kruka bladpersilja
Till servering: 1 dl parmesanflarn
1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
2. Bryn nötfärsen i 2 tsk av olivoljan i en stekpanna.Krydda med 1 tsk salt, 1 krm peppar och 2 tsk paprikapulver.
3.Pressa vitlöken över färsen och stek ytterligare någon minut.Häll över färsen i en kastrull och rör i tomatpré,buljongtärning och vatten.Låt koka ca 10 minuter.
4. Skär auberginen i tärningar och stek den gyllenbrun i resten av olivoljan i en stekpanna.Strimla salladslöken och hacka persiljan.Blanda allt med köttfärsen.Smaksätt med salt och peppar.
5.Blanda sist ner den nykokta pastan servera med parmesan.
Lycka till
/Carina
Ananaspannkakor
4 portioner
1 dl kokosflingor
1 1/2 dl mjöl
1/2 dl socker
1 krm salt
400 ml kokosmjölk
2 ägg
1 färsk ananas
1/2 dl socker
2 msk smör eller margarin
1.Rosta 1 dl kokosflingor gyllenbruna i en torr och het stekpanna.
2.Blanda 1 1/2 dl mjöl,1/2 dl socker, 1krm salt och hälften av de rostade kokosflingorna i en bunke.
3.Tillsätt 400 ml kokosmjölk och 2 ägg.Vispa till en slät smet.
4.Stek pannkakor i smör eller margarin, ca 1/2 dl av smeten till varje pannkaka.
5.Lägg dem på en tallrik och täck med kökshanduk under tiden ananasen tillagas.
6.Skär bort skalet av 1 ananas och skär den i bitar.Skär även bort mittstocken från bitarna.
7.Stek ananasen gyllenbrun runt om i 2 msk smör eller margarin på medelvärme.
8.Strö över 1/2 dl socker och stek till den har smält.
9.Fördela ananasen och såsen från stekningen på pannkakorna servera med kokosen.
Lycka till
/Carina
Nudelsallad med kryddigt fläskkött
4 portioner
ca 600 g skinkinnanlår
250 g äggnudlar
1 gul paprika
75 g sockerärter
125 g champinjoner
1/2 påse (ā 125 g )salladslök
ca 100 g choy
1/2 kruka koriander
salt och peppar
1 msk olja
Dressing
1 lime
1 msk rapsolja
1 tsk sambal oelek
1/2 dl japans soja
Marinad
1 msk finriven färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
2 tsk röd currypasta
1/2 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
2 msk japans soja
1.Skär köttet i remsor
2.Marinad: Skala och riv ingefära och vitlöken.Blanda alla ingredienser till marinaden.Lägg ner köttet och marinera.
3.Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
4.Dela och kärna ur paprikan.Strimla den,sockerärter,champinjoner,salladslök och pak choy.
5.Dressing: Pressa saften ur limen.Vispa i hop limesaft,rapsolja,sambal oelek och soja i en stor skål.
6.Vänd ner nudlarna i dressingen.Hacka koriandern.Blanda ner grönsaker och koriander.Smaka av salladenmed salt och peppar.
7.Stek köttet i oljan,krydda med salt och peppar.Servera med nudelsalladen.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | |||||||
4 |
5 |
6 | 7 |
8 | 9 |
10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 |
17 | |||
18 |
19 | 20 |
21 | 22 | 23 |
24 | |||
25 | 26 | 27 |
28 | ||||||
|