Rostad kyckling, syrlig gurka och sötpotatispuré
4 portioner
Ingredienser
- ca 700 g sötpotatis
- 2 bakpotatisar
- salt och svartpeppar
- 6 kycklingklubbor
- 2 msk flytande honung
- 1/2 tsk sambal oelek
- 1 dl smetana
- 1 gurka
- 1 citron (skal och 1 msk pressad citronsaft)
- 1 msk olivolja
- 1/2 kruka gräslök
Så här gör du
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skala potatisarna och skär den i grova bitar och koka den mjuk i saltat vatten.
- Blanda kycklingen med honung, sambal oelek och salt. Lägg dem i en ugnssäker form.
- Stek mitt i ugnen ca 35 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt genom att skära i den. När köttsaften är klar och genomskinlig är kycklingen genomstekt.
- Häll av vattnet från potatisen och krossa den med en visp och rör i smetana, smaka av med salt och peppar. Lägg på ett lock och håll varmt till servering.
- Skiva gurkan tunt. Finriv citronskalet och pressa citronen. Hacka gräslöken. Blanda citronskal och citronsaft med olivoljan, gräslök och gurkan. Smaka av med salt och peppar.
- Servera kycklingen med sötpotatispuré och gurka.
Lycka till
/Carina