Alla inlägg under mars 2013

Av Carina Andersson - 4 mars 2013 19:25

 

Pasta Bolognese


4 portioner


Ingredienser

  • 1   gul lök
  • 1   morot
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 tsk olja
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 2 dl köttbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 msk kinesisk soja
  • salt och svartpeppar
  • 4   portioner pasta (gärna sedani)

Tomatsallad

  • 1   rödlök
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk olivolja
  • 4   tomater
  • 1/2   kruka basilika
  • salt och svartpeppar


Så här gör du

  1. Skala lök och morot. Hacka löken och riv moroten grovt.
  2. Bryn färs, lök och morot i oljan. Tillsätt tomatpuré och fortsätt bryna någon minut. Tillsätt rosmarin, buljong och soja. Låt sjuda ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Tomatsallad: Skala och finhacka löken. Blanda den med vinäger, socker och olivolja i en salladsskål.
  5. Skär tomaterna i bitar och grovhacka basilikan. Blanda det med löken. Krydda med salt och peppar.
  6. Servera den nykokta pastan med bolognesen och tomatsalladen

Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 2 mars 2013 17:23

 

Rostad kyckling, syrlig gurka och sötpotatispuré

 

4 portioner


Ingredienser

  • ca 700 g sötpotatis
  • 2   bakpotatisar
  • salt och svartpeppar
  • 6   kycklingklubbor
  • 2 msk flytande honung
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 1 dl smetana
  • 1   gurka
  • 1   citron (skal och 1 msk pressad citronsaft)
  • 1 msk olivolja
  • 1/2   kruka gräslök

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala potatisarna och skär den i grova bitar och koka den mjuk i saltat vatten.
  3. Blanda kycklingen med honung, sambal oelek och salt. Lägg dem i en ugnssäker form.
  4. Stek mitt i ugnen ca 35 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt genom att skära i den. När köttsaften är klar och genomskinlig är kycklingen genomstekt.
  5. Häll av vattnet från potatisen och krossa den med en visp och rör i smetana, smaka av med salt och peppar. Lägg på ett lock och håll varmt till servering.
  6. Skiva gurkan tunt. Finriv citronskalet och pressa citronen. Hacka gräslöken. Blanda citronskal och citronsaft med olivoljan, gräslök och gurkan. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera kycklingen med sötpotatispuré och gurka.

Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 1 mars 2013 19:07

 

Laxburgare


4 portioner


Ingredienser

  • 8   hamburgerbröd
  • 2   tomater
  • 1   kruka krispsallad
  • 600 g laxtärningar
  • 1   ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • smör eller margarin

Pickles

  • 1   morot
  • 1/2   blomkålshuvud
  • salt
  • 1   rödlök
  • 1/2 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2   kruka gräslök

Dressing

  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2 msk senap
  • salt och svartpeppar

Så här gör du

  1. Tina laxen.
  2. Pickles: Skala och skiva moroten. Dela blomkålen i små buketter. Koka grönsakerna i saltat vatten ca 5 minuter. Skala och strimla löken. Blanda ättikssprit, socker och vatten. Rör tills sockret löst sig och blanda i de kokta grönsakerna och löken. Låt svalna och blanda med finskuren gräslök. Förvara i kyl fram till servering.
  3. Laxburgare: Mixa laxen till färs i en matberedare tillsammans med ägg. Krydda med salt och peppar.
  4. Forma färsen till 8 burgare. Stek dem i matfettet 4–5 minuter på varje sida.
  5. Dressing: Blanda gräddfil, tomatpuré och senap. Smaka av med salt och peppar.
  6. Rosta eventuellt brödet i en torr och het stekpanna. Skiva tomaterna. Lägg ihop en burgare med bröd, laxburgare, dressing, tomater, sallad och pickles.


Tips

Panera burgarna i sesamfrö så får du en krispig och nötig burgare.


Lycka till

/Carina

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20 21 22 23 24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skapa flashcards