Direktlänk till inlägg 8 juli 2013
Mandeltårta med chokladmousse
12 bitar
Ingredienser:
200g mandelmassa
2 äggvitor
Chokladmousse:
3 dl vispgrädde
100g mörkchoklad
2 äggulor
Garnering:
1 l jordgubbar
ev dekorationskulor med jordgubbssmak
Gör så här:
1.Sätt ugnen på 175 grader.Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn.Vispa äggvitor till hårt skum och blanda försiktigt ner mandelmassan.
2.Rita en cirkel på bakpapper,24 cm i diameter.Bred ut smeten i cirkeln.Grädda ca 17 minuter.
3.Låt tårtbotten svalna något och lossa den därefter från pappret.
4.Chokladmousse:Vispa grädden.Smält chokladen över vattenbad.Låt chokladen svalna något och tillsätt därefter äggulorna en i taget.Tillsätt lite av vispgrädden i chokladen.
5.Rör ner chokladblandningen i resten av den vispade grädden.Bred ut moussen över mandelbottnen.
6.Dela jordgubbarna i halvor och lägg den ovanpå tårtan.Strö eventuellt över dekorationskulor.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 | |||
8 | 9 |
10 |
11 | 12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 | 17 |
18 | 19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 | 30 |
31 | |||||||
|