Alla inlägg under oktober 2013

Av Carina Andersson - 4 oktober 2013 19:03

  

Citronkyckling med pasta


4 portioner


Ingredienser

  • 4 port pasta, gärna tagliatelle
  • 2 kycklingfiléer
  • 1 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 140 g tärnad bacon
  • 1 citron
  • 400 g hela konserverade tomater
  • 1 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • 65 g rucola
  • 1 msk balsamvinäger

Gör så här :

  • Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan.
  • Skär kycklingen i strimlor. Skala och skiva löken tunt.
  • Bryn kycklingen i hälften av olivoljan i en gryta. Tillsätt bacon och löken och fräs ca 1 minut.
  • Skölj och riv skalet av citronen.
  • Tillsätt citronskal, tomater och grädde. Krydda med salt och peppar. Låt småputtra ca 10 minuter.
  • Koka tagliatellen enligt anvisningen på förpackningen.
  • Blanda rucolan med balsamvinäger och resten av olivoljan. Smaka av med pressad citronsaft, salt och peppar.
  • Servera grytan med nykokt pasta och rucolasallad.

Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 3 oktober 2013 18:35

Champinjonsoppa


4 portioner


Ingredienser:

  •  1bakpotatis
  • 250 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 1 tsk timjan
  • salt och peppar
  • 7 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 kruka persilja
  • 1 msk olivolja

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Svampsoppa: Skala och skär potatisen i tärningar. Ansa och skiva svampen.
  • Skala och hacka löken. Stek den i hälften av oljan i en stor kastrull någon minut. Tillsätt potatis, svamp och timjan i kastrullen. Fräs ca 5 minuter. Salta och peppra.
  • Häll på buljong, grädde och vinäger. Låt koka ca 10 minuter.
  • Mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar. Hacka persiljan och blanda ner den i soppan och ringla över olivoljan.

Lycka till

/Carina


Av Carina Andersson - 3 oktober 2013 18:30

  

Morotslimpa



Ingredienser:

4 dl dinkelmjöl

4 dl rågmjöl

1 dl havregryn

1 tsk salt

1 dl pumpakärnor

1/2 dl solroskärnor

2 msk hela linfrön

2 tsk bikarbonat

3 dl yoghurt naturell

1 dl mjölk

1/2 dl brödsirap

3 dl rivna morötter


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 c.

Blanda alla torra ingredienser.Sendan de flytande.Häll smeten i en smörad brödform.Grädda i 50 minuter längst ner i ugnen.



 


Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 1 oktober 2013 19:30

  

Halstrad lax med grönärtsguacamole


4 portioner



Ingredienser:

  • 900g potatis
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 250 g gröna ärter
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • ca 600 g laxfilé
  • 1 lime
  • 65 g mangoldskott

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C och ställ in en ugnsplåt.
  • Dela och blanda potatisen med hälften av olivoljan, krydda med salt och peppar.
  • Häll ut potatisen på plåten och rosta den ca 15 minuter.
  • Koka upp vatten i en kastrull och lägg i ärterna och låt dem koka 2 minuter så de är tinade och varma.
  • Mixa ärterna och resten av olivoljan till en grov puré i en matberedare eller med en stavmixer.
  • Skala, hacka lök och vitlök.
  • Dela, kärna ur och skär paprikan i små tärningar. Blanda lök- och paprikahacket med ärtpurén. Smaka av med salt och peppar.
  • Skär laxen i 8 skivor. Halstra dem i en het stekpanna med lite salt ca 2 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  • Skär limen i klyftor och servera till laxen, potatisen, guacamole och mangoldskott.

Lycka till

/Carina

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards