Direktlänk till inlägg 19 mars 2014

Kyckling med rostad paprika- och fetakräm

Av Carina Andersson - 19 mars 2014 20:01

  

Kyckling med rostad paprika- och fetakräm


4 portioner



Ingredienser:

Rostade grönsaker

  • 900 g fast potatis
  • 2 rödlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 röda paprikor
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar

Kyckling

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk oregano
  • 1/2 ask persilja (à 20 g)

Paprika- och fetakräm

  • 150 g fetaost
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 romansallad

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
  • Rostade grönsaker: Dela potatisen på längden, gärna med skalet på. Skala, dela och skär rödlöken i klyftor. Krossa oskalade vitlöksklyftor lätt. Dela, kärna ur och skär paprikan i breda strimlor.
  • Blanda potatis, lök, vitlök och paprika med olivoljan. Salta och peppra. Häll ut på den förvärmda plåten. Rosta mitt i ugnen ca 25 minuter.
  • Kyckling: Bryn kycklingen i olivoljan i en stekpanna och krydda med salt, peppar, timjan och oregano. Lägg kycklingen på ugnsplåten med grönsakerna och stek med de sista 10 minuterna av grönsakernas tid.
  • Hacka persiljan.
  • Paprika- och fetakräm: Mixa hälften av fetaosten med crème fraiche, den rostade paprikan och vitlöken från plåten till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.
  • Smula resten av fetaosten över kyckling och grönsaker. Vänd ner persiljan.
  • Servera med romansalladen och paprika- och fetakrämen.

Lycka till

/Carina


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards