Alla inlägg under mars 2014
Citronkyckling med jordärtskocksgratäng
4 portioner
Ingredienser:
Gör så här:
Lycka till
/Carina
Semlor
16 styckna
Ingredienser
25 g jäst för söta degar
3 dl mjölk
3/4 dl strösocker
1 krm salt
2 tsk nystött kardemumma
1 ägg + 1 ägg till pensling
75 g rumsvarmt smör
ca 9 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning till 10 semlor
250 g mandelmassa + 50 g sötmandlar
ca 1/2 mjölk
3 dl vispgrädde
florsocker
Gör så här:
Smula ner jästen i en skål.Häll över lite av den kalla mjölken.Rör om tills jästen är löst.Ljumma resten av mjölken till 37 grader.Häll den över jästen och tillsätt socker,salt,kardemumma,ägg och smör i bitar.
Tillsätt det mesta av mjölet blandat med bakpulver.Arbeta till en smidig deg,Strö över lite mjöl och låt jäsa 45 minuter under dul
Ta upp degen på mjölat bord.Dela degen i två delar och varje del i åtta bitar.Forma runda bullar.
Lår jäsa på plåt med bakplåtspapper cirka 30 minuter.Sätt under tiden ugnen på 225 grader.
Pensla de färdigjästa bullarna med ägg.Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.
Skär av en trekant längst upp på bullarna när det svalnat.Ta ur inkråmet.Lägg det i en skål.Riv mandelmassa, hacka mandlarna.Blanda med inkråmet och lite mjölk till blandningen blir krämig.
Fyll bullarna.Vispa grädden.Spritsa eller klicka grädden på bullarna.Lägg ´på locket och sikta över florsocker.
Blankare bullar:Genom att blanda ägget med 1 msk vatten och 1 krm salt till penslingen får man en tunnare äggstrykning som går lättare att pensla ut.Bullarna blir då blankare.
Lycka till
/Carina
Gourmetsås
3 portioner
Ingredienser:
3 finhackade schalottenlökar
2 msk finhackad persilja
1 msk margarin
1 1/2 tsk fransk senap
1/2 dl höns buljong
2 dl créme fraich
2 tsk kinesisk soja
Salt
Svartpeppar
Gör så här:
Fräs lök och persilja i margarinet.Tillsätt senap,buljong,créme fraich och soja. Koka i ca 5 minuter,smaka av med salt och peppar.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 | 5 | 6 |
7 | 8 |
9 | |||
10 | 11 |
12 |
13 |
14 |
15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 |
23 | |||
24 | 25 |
26 | 27 |
28 |
29 |
30 | |||
31 | |||||||||
|