Alla inlägg under april 2014

Av Carina Andersson - 20 april 2014 19:45

  

Vit chokladpassion


4 portioner



Ingredienser:

3 äggulor

1 msk socker

1 lime

100 g vit choklad

2 dl vispgrädde


Garnering:

Passionsfrukt

Blåbär

Rivet skal från lime



Gör så här:

Vispa äggulor och socker pösigt.

Tvätta limefrukten noggrant och finriv det ytterstagröna på skalet.

Smält choklad i micron eller över vattenbad och blanda sedan ner den i äggsmeten tillsammans med det rivna limeskalet.

Vispa grädden och vänd ner i ägg och chokladkrämen,lite i taget.

Fördela i portionsglas och ställ i kylen i 2-3 timmar.Toppa med passionsfrukt och blåbär vid servering.Strö över lite rivet limeskal.



Lycka till

/Carina



Av Carina Andersson - 20 april 2014 19:32

   Krispig torsk med dill


4 portioner



Ingredienser:

  • 900g fast potatis
  • 20 g färsk dill

Torsk

  • 600 g torskfilé
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 msk smör eller margarin

Dipp

  • 1 citron
  • 2 dl smetana
  • 1 msk dijonsenap

Gör så här:

  • Potatis:Skala potatisen och koka den i saltat vatten i en kastrull tills de är mjuka.
  • Grovhacka dillen. Blanda den med potatisen innan servering.
  • Torsk: Skär torsken i portionsbitar. Blanda mjöl, salt och peppar. Vänd fisken i mjölblandningen. Vispa ihop äggen och vänd den mjölade torsken i ägget och sedan i ströbrödet.
  • Stek fisken i matfettet i en stekpanna på medelvärme ca 3 min på varje sida.
  • Dipp: Skölj citronen, riv skalet fint och skär den i klyftor.
  • Blanda smetana med dijonsenap och citronskal. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera dillpotatisen med torsk, dipp och citronklyftor.

Lycka till

/Carina



Av Carina Andersson - 20 april 2014 19:30

  

Kryddstekt fläskkotlett med rödlöksmarmelad


4 portioner



Ingredienser:

Rostade rotfrukter

  • 600 g fast potatis
  • 500 g rotselleri
  • 2 msk olja
  • salt och peppar
  • 1/2 ask persilja (ā 20 g)

Rödlöksmarmelad

  • 2 rödlökar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 msk honung
  • 3 msk vatten
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 kruka timjan

Kotletter

  • 4 fläskkotletter
  • 1/2 tsk rosépeppar
  • 1/2 msk olja

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
  • Rostade rotfrukter: Dela potatisen i halvor. Skär bort skalet av rotsellerin och skär den i bitar. Blanda rotsellerin och potatisen med oljan. Krydda med salt och peppar. Häll rotfrukterna på den förvärmda plåten och rosta mitt i ugnen ca 20 minuter. Hacka persiljan och blanda den med rotfrukterna innan servering.
  • Rödlöksmarmelad: Skala och skiva löken. Fräs den i matfettet. Blanda ner honung, vatten och vinäger, låt koka ihop. Smaka av med hackad timjan, salt och peppar.
  • Kotletter: Krydda kotletterna med rosépeppar och salt. Stek dem i oljan i en stekpanna ca 4 minuter på varje sida.
  • Servera de rostade rotfrukterna till kotletterna och rödlöksmarmeladen.


Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 16 april 2014 21:02

  

Hjortskav med gurk- och pepparrotsyoghurt


4 potrioner



Ingredienser:

  • 6pitabröd

Kikärtskräm

  • 400 g kokta kikärter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 ask persilja (ā 20 g)
  • 1 krm spiskummin
  • 2 msk vatten
  • 1 citron
  • salt

Gurkyoghurt

  • 1/2 gurka
  • 2 msk riven pepparrot
  • 2 dl matyoghurt
  • salt och peppar

Skav

  • 1/2 påse salladslök (ā 125 g)
  • 1/2 kruka timjan
  • 480 g kronhjortsskav
  • 1 msk olja
  • 1 krm spiskummin
  • 1/2 tsk sambal oelek

Grönsaker

  • 2 tomater
  • 1 romansallad

Gör så här:

  • Kikärtskräm:Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Skala vitlöken. Mixa kikärter, vitlök och persilja tillsammans med spiskumminen, vatten och pressad citronsaft med en stavmixer. Smaka av med salt.
  • Gurkyoghurt: Riv gurkan grovt och krama ur vätskan. Blanda gurka och pepparrot med yoghurt, smaka av med salt och peppar.
  • Skav: Strimla salladslöken och hacka timjanen.
  • Stek skavet i oljan i en het stekpanna. Tillsätt salladslöken, timjan, spiskummin och sambal oelek när all vätska kokat bort. Stek ytterligare ca 3 minuter tills löken mjuknat. Krydda med salt och peppar.
  • Värm pitabröden i en torr och het grillpanna eller i ugnen.
  • Grönsaker: Skiva tomaterna och strimla salladen.
  • Dela och fyll bröden med skav, kikärtskräm, gurkyoghurt, tomater och sallad.

Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 15 april 2014 19:33

  

Helstekt kyckling med krämig dragonsås


4 portioner



Ingredienser:

Kyckling

  • 1 kyckling
  • 1 msk olja
  • 1 msk soja
  • 1 krm svartpeppar

Sås

  • 1 rödlök
  • 1 msk olja
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk dijonsenap
  • salt och peppar
  • 1 kruka dragon
  • 250 g sojabönor

Ris och grönsaker

  • 4 port ris
  • 2 spetspaprikor
  • 1/2 ask ärtskott (ā 100 g

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225˚C.
  • Kyckling: Lägg kycklingen på en ugnsplåt.
  • Blanda olja med soja och peppar. Pensla blandningen på kycklingen och sätt in mitt i ugnen ca 50 minuter eller tills innertemperaturen i låret är 82˚C.
  • Sås: Skala och skiva löken, fräs den i oljan. Tillsätt grädden och koka upp. Smaksätt med dijonsenap, salt och peppar.
  • Hacka dragonen.
  • Innan servering, häll buljongen från kycklingen i såsen och koka upp tillsammans med dragon och sojabönor.
  • Ris och grönsaker: Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Skär paprikan i bitar och blanda med ärtskotten.
  • Servera kycklingen med ris, grönsaker och dragonsås.

Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 14 april 2014 19:30

  

Bi Bim Bap med räkor


4 portioner



Ingredienser:

  • 580 g handskalade räkor i lake

Salladskål

  • 1/2 salladskål
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd peppar
  • 1 msk riven ingefära
  • 1/2 tsk olja
  • 1/2 dl kokhett vatten
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk tomatpuré
  • salt

Gurka

  • 1/2 gurka
  • 1 1/2 msk ättiksprit
  • 2 msk strösocker
  • 3 msk vatten

Ris och ägg

  • 4 port ris
  • 4 ägg
  • 1 msk olja

Groddfräs

  • 1/2 påse salladslök (ā 125 g)
  • 1 tsk olja
  • 100 g böngroddar

Till servering

  • japansk soja

Gör så här:

  • Låt räkorna rinna av.
  • Salladskål: Strimla salladskålen. Skala och finriv vitlök. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Blanda kålen med vitlök, chili, ingefära, olja, vatten, socker, vinäger och tomatpuré. Krydda med salt.
    Låt stå minst 15 minuter.
  • Gurka: Skiva gurkan tunt och blanda den med ättika, socker och vatten. Låt stå minst 10 minuter.
  • Ris och ägg: Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Stek äggen i oljan. Vändstek inte, äggulan ska vara lös.
  • Groddfräs: Strimla salladslöken och fräs den i oljan tillsammans med böngroddarna. Vänd ner räkorna och fräs ytterligare en minut.
  • Lägg en hög med kokt ris på en talltik. Toppa med kål, gurka och groddfräset. Lägg ett stekt ägg på toppen. Servera med soja.

Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 13 april 2014 09:15

  

Citronyoghurtglass


4 portioner



Ingredienser:

4 + 1 citroner,vältvättade

2 äggulor

1 dl strösocker

2 dl vispgrädde

1 dl turkisk yoghurt

ca 1-2 msk pressad citronsaft



Gör så här:

Tvätta citronerna som du ska fylla.Skär av översta delen som ett lock och gröp sedan bort fruktköttet med en liten sked över en skål.Skär eventuellt av en liten bit i botten så att citronen kan stå stadigt.

Vispa gulor och socker pösigt.Finriv skalet av 1 citron,blanda ner det i äggsmeten.

Vispa grädden och blanda ner den  med äggulorna och sockret,och rör sedan försiktigt ner yoghurten.Smaka till sist av med citronsaft tills glassen blir lagom syrlig.

Fyll glassen i de urgröpta skalen och ställ in dem och locken i frysen.Täck med folie när de är frysta.

Servering,sätt på locken.Låt dem stå framme en stund så att glassen tinar lite.


Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 13 april 2014 09:00

Kycklingklubbor med sötpotatis


4 portioner



Ingredienser:


  • 600 g fast potatis
  • ca 400 g sötpotatis
  • 2 msk olja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1/2 msk timjan
  • 4 kycklingklubbor
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 3 msk chilisås eller ketchup
  • 1/2 påse salladsmix (ā 150 g)

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
  • Skala och skiva potatis och sötpotatis. Blanda potatisen med hälften av oljan, skalade krossade vitlöksklyftor och timjan. Lägg det på den förvärmda plåten och sätt in i ugnen under tiden kycklingklubborna förbereds.
  • Bryn kycklingklubborna i resten av oljan. Krydda med salt och peppar. Ta ut plåten och fös potatisen åt sidan och lägg kycklingen bredvid.
  • Stek mitt i ugnen ca 35 minuter. Kontrollera att köttsaften är genomskinlig och klar, innertemperaturen ska vara 82°C.
  • Rör ihop gräddfil och chilisås, smaka av med salt och peppar.
  • Servera salladen och såsen till den rostade potatisen och kycklingen.

Lycka till

/Carina

  


Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards