Alla inlägg under maj 2014

Av Carina Andersson - 5 maj 2014 21:10

  

Kycklinggryta med tomat och blomkål


4 portioner



Ingredienser:

  • 4port ris
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 gul lök
  • 1/2 blomkål
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 1 msk curry
  • 400 g kokta stora vita bönor
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 burk körsbärstomater (ā 400 g)
  • 1/2 ask gräslök (ā 20 g)
  • 2 dl matyoghurt

Gör så här:

  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Skär kycklingen i bitar. Skala och finhacka löken. Dela blomkålen i buketter.
  • Fräs kycklingen och löken i oljan i en stor kastrull. Krydda med salt och peppar. Tillsätt curry och blomkål och fräs ytterligare någon minut.
  • Skölj bönorna och låt dem rinna av. Skala och riv ingefäran. Tillsätt bönorna i kastrullen tillsammans med ingefäran och tomaterna. Låt sjuda ca 7 minuter.
  • Hacka gräslöken och strö över den.
  • Servera grytan med ris och yoghurt.

Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 4 maj 2014 10:08

  

Fänkålsstekt torsk med matvete och pepparrot


4 portioner



Ingredienser:

Torsk

  • 600 g torskfilé
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk olja

Matvetesallad

  • 2 dl matvete
  • 1 grönt äpple
  • 1 fänkål
  • pressad saft av 1/2 citron
  • 2 msk olja
  • 1 msk honung
  • salt och peppar
  • 20 g dill

Pepparrotssås

  • 2 msk riven pepparrot
  • 2 dl gräddfil

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Matvetesallad: Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen.
  • Kärna ur och skär äpplet i små tärningar. Skiva fänkålen tunt och blanda den med äpple och matvete. Rör ihop citronsaft, olja och honung till en dressing. Smaka av med salt och peppar. Blanda dressingen med matvetesalladen. Hacka dillen och vänd ner.
  • Torsk: Stöt fänkålsfrö, salt och socker i en mortel och fördela kryddblandningen på torsken. Lägg den i en oljesmord ugnssäker form och ställ in mitt i ugnen 10-12 minuter.
  • Pepparrotssås: Blanda pepparroten med gräddfilen. Smaka av med salt.
  • Servera torsken med matvetesallad, pepparrotssås och hårt bröd.

Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 4 maj 2014 10:05

  

Spaghetti med räkor och vitlökskrutonger


4 Portioner



Ingredienser:

  • 4port spagetti
  • 460 g räkor i lake

Krutonger

  • 1/2 surdegsbaguette (ā 250 g)
  • 1 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och peppar

Räksås

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 morötter
  • 1 tsk olivolja
  • 1 1/2 dl vitt matlagningsvin
  • 1/2 kruka persilja
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här:

  • Sätt på en kastrull med pastavatten.
  • Låt räkorna rinna av.
  • Krutonger: Skär baguetten i tärningar och stek dem i oljan. Pressa i vitlöken mot slutet och krydda med salt och peppar.
  • Pasta: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  • Räksås: Skala och hacka lök, vitlök och morötter. Fräs allt i olivoljan några minuter i en stor kastrull. Häll på vinet och låt koka ner till hälften.
  • Hacka persiljan. Dela tomaterna. Häll grädden i kastrullen och låt koka några minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg ner räkor, tomater och persilja och låt det precis bli varmt. Blanda spaghettin med räksåsen.
  • Servera med krutongerna.

Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 4 maj 2014 10:02

  

Kyckling med dragonsås och sparris


4 portioner



Ingredienser:

  • 900g potatis

Kyckling

  • 8 kycklinglår
  • 1 tsk olja
  • salt och peppar

Dragonsås

  • 1/2 rödlök
  • 1 tsk smör eller margarin
  • 1 1/2 dl vitt matlagningsvin
  • 1/2 kycklingbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk senap
  • 1 kruka dragon

Sparrissallad

  • 1/2 rödlök
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 1 tsk olja
  • 250 g färsk grön sparris
  • 65 g rucola

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Koka potatisen.
  • Kyckling: Stek kycklingen runt om så att den får färg i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg den i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.
  • Dragonsås: Skala och hacka löken. Fräs den i matfettet i en stekpanna. Häll på vinet och låt koka några minuter.
  • Tillsätt buljongtärning, grädde och senap i såsen och koka den ytterligare några minuter. Repa och hacka dragongen. Vänd ner den precis före servering. Smaka av med salt och peppar.
  • Sparris: Skala och hacka löken, blanda den med citronsaft och olja. Salta och peppra. Ansa sparrisen och skär den i bitar. Koka dem några minuter i saltat vatten. Låt vattnet rinna av. Blanda sparrisen med löken och vänd ner rucola.
  • Servera kycklingen med potatis, sås och sparrissallad.

Lycka till

/Carina

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skapa flashcards