Alla inlägg under augusti 2014
Kycklingburgare med avokadoröra
4 portioner
Ingredienser:
Gör så här:
Lycka till
/Carina
Filodegsrullar med tzatziki
4 portioner
Ingredienser:
Gör så här:
Lycka till
/Carina
Pumpapasta med basilika och chorizo
4 portioner
Ingredienser:
Gör så här:
Lycka till
/Carina
Silviakaka
Ingredienser:
Kakan:
6 st | ägg |
6 dl | strösocker |
3 dl | kallt vatten |
6 dl | vetemjöl |
6 tsk | bakpulver |
Glasyr:
200 gram | smält margarin |
2 dl | strösocker |
2 st | äggulor |
4 tsk | vaniljsocker |
kokos |
Gör så här:
1. Rör ihop ägg och socker pösigt.
2. Tillsätt vattnet och mjölet, blandat med bakpulvret.
3. Grädda i en långpanna, 175 grader, drygt 15 min. Kolla med sticka! Låt svalna.Jag hade smörpapper i långpannan som jag smörjde med smör och strödde kokos.
4. Smält margarinet till glasyren i en kastrull. Blanda i övriga ingredienser och koka några minuter under ständig omrörning. Ibland skär sig ägget med resten av ingredienserna, så ha på ganska låg värme.
5. Bred ut på kakan och strö på kokos.
Lycka till
/Carina
Halstrad lax med nektarinsalsa
4 portioner
Ingredienser:
500 g laxfiléi portionsbitar utan skin
3/4 msk + 1/2 tsk strösocker
800 g färskpotatis
salt och peppar
Olivolja
Salsa:
2 nektariner
1 kruka dill
1/2 gul lök
1 msk vitvinsvinäger
Pepparrotskräm:
1 bit pepparot,ca 3 cm
2 dl kesella 10%
Gör så här:
Rör i hop 3/4 msk socker,1 tsk salt och 1 krm peppar.Strö blandningen på laxen,låt stå i rumstemperatur ca 20 min.
Skrubba och koka potatisen i lättsaltat vatten,gärna med dillstjälkar.
Salsa:Kärna ur och tärna nektarinerna.Finhacka dillen.Skala och finhacka löken.
Rör ihop nektariner,dill och lök.Tillsätt vinäger, 1/2 tsk socker, 3 msk olja, 2krm salt och 1 krm peppar.
Blanda om och låt stå.
Kräm: Skala och riv pepparoten.Blanda den med kesella, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
Stek laxen 2-3 min på varje sida.Fördela salsan över laxen.Servera med potatis och pepparotskräm.
Lycka till
/Carina
Kallrökt lax med ljummen potatissallad
4 portioner
Ingredienser:
Gör så här:
Lycka till
/Carina
Älgfärsbiffar med ugnsgrönsaker och krämig krassecouscous
4 personer
Ingredienser:
500 g älgfärs
2 1/2 dl pärlcouscous
2 knippor grön sparris
500 g körsbärstomater
3 vitlöksklyftor
2 dl matyoghurt
1 msk dijonsenap
3/4 msk vitvinsvinäger
1 ask smörgåskrasse
salt
svartpeppar
olivolja
Gör så här:
Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen.Låt ånga av.
Sätt ugnen på 225 grader.
Ansa sparrisen.Lägg tomater,sparris och hela vitlöksklyftor med skal i en ugnssäker form.Ringla över 1 1/2 msk olja och krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.
Tillaga i ugnen ca 15 minuter.
Blanda färsen med 4 msk vatten, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.Forma färsen till åtta biffar.Pensla med 1/2 msk olja och krydda med 1/2 rsk salt och 1 krm peppar.Grilla eller stekbiffarna ca 3 mnuter på varje sida.
Ta vitlöksklyftorna ur formen och ta bort skalen.Mosa dem med en gaffel.Tillsätt yoghurt,2 msk vatten,senap, vinäger,1 tsk salt och 1 krm peppar.Blanda krämen med couscousen.Klipp över krasse,spara lite till garnering.
Servera biffarna med grönsaker och couscous.Strö över resten av krasse.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 | 6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 | 13 | 14 | 15 |
16 |
17 |
|||
18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 |
24 | |||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 | |||
|