Alla inlägg under september 2014
Halstrad lax med salsa romesco
4 portioner
Ingredienser:
4 laxfileér
salt och peppar
Gör så här:
Lycka till
/Carina
Krämig broccolisoppa med mejram och salsiccia
4 portioner
Ingredienser:
Gör så här:
Lycka till
/Carina
Majs- och ärtpannkakor
4 portioner
Ingredienser:
Gör så här:
Lycka till
/Carina
Äppelkladdkaka
10-12 bitar
Ingredienser:
3 ägg
4 ½ dl strösocker
200 g smör, smält
3 ¾ dl vetemjöl
1 ½ msk vaniljsocker
2–3 äpplen
Gör så här:
1.Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ihop ägg och socker och tillsätt det smälta, varma smöret.
2. Tillsätt mjöl och vaniljsocker och rör ihop allt till en slät smet. Skala och riv äpplena och blanda ner det i smeten.
3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–45 min. Den ska fortfarande vara lite kladdig (men inte lös) i mitten när den är klar. Vattniga äpplen kan ge lite längre gräddningstid. Känn med en provsticka när kakan är klar beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan kallna innan servering.Servera med vispad grädde.
Lycka till
/Carina
Kryddiga viltköttbullar med morotskross
4 portioner
Ingredienser:
Gör så här:
Lycka till
/Carina
Kycklinglår med rostad höstsallad
4 portioner
Ingredienser:
Gör så här:
Lycka till
/Carina
Älggryta med kantareller & lingon
6 personer
Ingredienser:
Gör så här:
Lycka till
/Carina
Lax med höstgrönsaker i brynt lingonsmör
4 portioner
Ingredienser:
4 laxfiléer
1 tsk salt
citronpeppar
1 msk rapsolja
Grönsaker:
1 stor morot
1 palsternacka
150 g vitkål
2 rödlökar
150 g smp kokta potatisar
3 dl vatten
50 g smör
Brynt smör:
100 g smör
2 msk lingon
Garnering:
Dill
Flingsalt
Gör så här:
Grönsaker: Skala och skär morot och palsternacka i cm-stora bitar.Skär vitkålen i 2 cm stora bitar.
Skala och skär löken i klyftor.Halvera den kokta potatisen.
Koka upp vatten och smör.Lägg ner grönsakerna,sätt på lock och koka demaldente 4-5 minuter.Ta upp grönsakerna med hålslev och håll dem varma.
Smör:Bryn smöret tills det är lätt brynt och doftar nötigt.lägg i lingonen och ta kastrullen från plattan.
Fisk:Salta och peppra laxfilen och stek den 2 minuter på skinnsidan och stek ytterligare 1 minut.
Lägg grönsakerna på fyra tallrikar.Lägg på laxfilén och häll på lingonsmöret.Garnera med dill och flingsalt.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 | |||
8 | 9 |
10 |
11 |
12 |
13 | 14 |
|||
15 |
16 | 17 |
18 | 19 |
20 |
21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 |
28 |
|||
29 | 30 | ||||||||
|