Direktlänk till inlägg 4 oktober 2014

Ugnsstekt kyckling och rotmos

Av Carina Andersson - 4 oktober 2014 16:45

  

Ugnsstekt kyckling och rotmos


4 portioner


Ingredienser:

  • 4kycklingfiléer
  • 1 tsk olja
  • salt och peppar

Rotmos

  • 50 g smör
  • 200 g kålrot
  • 400 g potatis
  • 3 morötter

Kålrabbi

  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1/2 dl ättiksprit (12 %)
  • ca 300 g kålrabbi
  • 1/2 kruka persilja

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Bryn kycklingfiléerna i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg dem i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen 20–25 minuter.
  • Rotmos: Koka upp smöret på medelvärme tills det blir gyllene och slutar bubbla. Ta av från värmen.
  • Skala rotfrukterna och skär dem i mindre bitar. Koka dem mjuka i vatten.
  • Häll av vattnet men spara lite för att späda med. Stöt sönder rotfrukterna med en ballongvisp eller stöt. Blanda med det klara, brynta smöret (men använd inte bottensatsen). Smaka av med salt och peppar. Späd med kokspadet till önskad konsistens.
  • Kålrabbi: Koka upp vatten och socker i en kastrull. Dra av den från värmen och blanda ner ättikspriten. Skala kålrabbin. Skär den först i tunna skivor och sen i stavar. Vänd ner dem i lagen. Hacka persiljan och vänd ner den precis innan servering.
  • Servera kycklingen med rotmos och kålrabbi.

Lycka till

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards