Bresaola med rödbetor,fetaost & pärlcouscous
4 portioner
Ingredienser:
Pärlcouscoussallad
- 350 g rödbetor
- 1 rödlök
- 1 msk olivolja
- salt och peppar
- 1 rött äpple
- 1/2 påse salladslök (ā 125 g)
- 150 g fetaost
- 4 port pärlcouscous
- 1 grönsaksbuljongtärning
Citronsås
- 1 citron
- 2 dl crčme fraiche
- 65 g rucola
- 140 g bresaola
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°C.
- Pärlcouscoussallad: Skala och skär rödbetor och lök i klyftor (inte för grova). Lägg dem i en ugnssäker form och blanda med olivolja. Krydda med salt och peppar. Sätt in formen i övre delen av ugnen ca 30 minuter.
- Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen tillsammans med en buljongtärning.
- Citronsås: Skölj citronen och riv skalet, blanda det med crčme fraiche. Smaka av med salt och peppar.
- Grynsallad: Dela och kärna ur äpplet, skär det och salladslöken i tunna skivor. Smula fetaosten. Blanda äpple, lök och fetaost med grynen. Vänd ner rödbetorna.
- Skär citronen i klyftor.
- Servera couscoussalladen med citronklyftor, bresaola, rucola och citronsås.
Lycka till
/Carina