Alla inlägg under oktober 2014

Av Carina Andersson - 4 oktober 2014 16:30

  

Bresaola med rödbetor,fetaost & pärlcouscous


4 portioner


Ingredienser:

Pärlcouscoussallad

  • 350 g rödbetor
  • 1 rödlök
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 rött äpple
  • 1/2 påse salladslök (ā 125 g)
  • 150 g fetaost
  • 4 port pärlcouscous
  • 1 grönsaksbuljongtärning

Citronsås

  • 1 citron
  • 2 dl crčme fraiche
  • 65 g rucola
  • 140 g bresaola

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Pärlcouscoussallad: Skala och skär rödbetor och lök i klyftor (inte för grova). Lägg dem i en ugnssäker form och blanda med olivolja. Krydda med salt och peppar. Sätt in formen i övre delen av ugnen ca 30 minuter.
  • Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen tillsammans med en buljongtärning.
  • Citronsås: Skölj citronen och riv skalet, blanda det med crčme fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  • Grynsallad: Dela och kärna ur äpplet, skär det och salladslöken i tunna skivor. Smula fetaosten. Blanda äpple, lök och fetaost med grynen. Vänd ner rödbetorna.
  • Skär citronen i klyftor.
  • Servera couscoussalladen med citronklyftor, bresaola, rucola och citronsås.

Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 1 oktober 2014 19:10

  

Smörstekt torsk med kantarellsås


4 portioner


Ingredienser:

Torsk

  • 600 g torskfilé
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk smör eller margarin
  • 900 g potatis

Kantarellsås

  • 1 gul lök
  • 1 burk kantareller (ā 184 g)
  • 1/2 msk olja
  • salt och peppar
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 1 msk soja

Haricots verts

  • 150 g haricots verts
  • 1 rödlök
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 kruka persilja

Gör så här:

  • Koka potatisen mjuk i vatten.
  • Kantarellsås: Skala och hacka löken. Låt svampen rinna av. Stek den och löken i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Vispa ner majsstärkelsen i grädden. Blanda ner den, buljongen och sojan i svampen och koka några minuter under omrörning.
  • Haricots verts: Koka haricots verts mjuka i saltat vatten ca 4 minuter.
  • Skala och klyfta löken tunt. Blanda den med vinägern och haricots verts, krydda med salt och peppar. Hacka persiljan och vänd ner den.
  • Torsk: Vänd torsken i mjölet och krydda med salt och peppar. Stek den i smöret i en stekpanna, ca 3 minuter på varje sida.
  • Servera torsken med sås, potatis och haricots verts.

Lycka till

/Carina

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards