Alla inlägg under november 2014
Biff Stroganoff med saltad gurka
4 portioner
Ingredienser:
4port ris
Gör så här:
Lycka till
/Carina
Rödspätta med blomkåls-couscous
4 portioner
Ingredienser:
Gör så här:
Lycka till
/Carina
Tapenade- och tomatpasta med halloumi
4 portioner
Ingredienser:
Gör så här:
Lycka till
/Carina
Apelsin-och passionsfruktspaj med maräng
cirka 12 bitar
Ingredienser:
Pajdeg
3 dl vetemjöl
1 msk strösocker
125 g smör
1 msk vatten
Fyllning
Finrivet skal av 1 apelsin
1 dl pressad apelsinsaft
4 passionsfrukter
50 g smör
1 dl strösocker
1 dl vispgrädde
4 äggulor
Maräng
4 äggvitor
1/2 tsk vinäger
1 1/2 dl strösocker
Gör så här:
Pajdeg - Blanda mjöl och soger.Finfördela smöret i blandningen,gärna i matberedare. Häll i vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant,cirka 28 cm i diameter.
Ställ i kyl minst 30 minuter.Sätt ugnen på 200 grader.Grädda pajdegen 12-15 minuter.Stick med gaffel om den pöser upp.
Fyllning - Tvätta och finriv apelsinskalet och pressa ur saften.Halvera och gröp ur passionsfrukterna.Smält smöret och blanda ner socker,grädde,äggulor,apelsinskal,apelsinsaft och passionsfrukt.
Häll blandningen i det förgräddade pajskalet och grädda ytterligare 15-20 minuter tills fyllningen stannat.
Maräng - Häll äggvitorna i en bunke,tillsätt vinägern och vispa till skum.Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa till en fast maräng.Klicka it marängen på fyllningen.Fortsätt grädda 10-12 minuter tills marängen börjar få fin färg.
Lycka till
/Carina
Pulled moose
4 portioner
Ingredienser:
800 g högrev från älg
1 st gul lök
4 klyftor vitlök
1burk konserverade cocktailtomater
1 1/1 msk paprika pulver
1 msk spiskummin
1 msk farinsocker
3 msk oxfond med rödvin
1/2 dl vatten
2 msk whisky
Gör så här:
Lägg ner högreven i grytan.
Skala och skiva löken och vitlöken tunt.Blanda överiga ingredienser i en skål och bred ut på köttet.
Lägg sedan lök och vitlök ovanpå högreven.Sätt locket på grytan.
Ställ grytan i ugnen på 125 grader.Låt tilllagas i 4-6 timmar.Köttet är färdigt när det enkelt går att riva isär.
Dra isär köttet med en gaffel och blanda noggrant runt köttet i grytan.Saltaoch peppra.
Serveta med tortillabröd,sallad och någon god sås.
Lycka till
/Carina
Kycklingfilé med champinjon och örtsås
4 portioner
Ingredienser:
900 g kycklingfilé
Älggryta med bambuskott
4 personer
Ingredienser:
Marinering
0,5 kg | Grytbitar av älg |
2 msk | maizena |
3 msk | vatten |
1 tsk | färsk ingefära, riven |
0,5 tsk | salt |
Sås
100 gram | färska champinjoner, skivade |
1 burk | bambuskott |
2 klyftor | vitlök, pressad |
1 st | Köttbuljongstärning |
3 msk | Japansk soja |
2 msk | ostronsås |
4 dl | vatten |
2 msk | Maizena, utrört i 3 msk vatten |
2 msk | Olja att steka i |
Gör så här:
Lycka till
/Carina
Apelsinkladdkaka
12 bitar
Ingredienser:
1 apelsin
150 g smör
2 ägg
2 1/2dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vetemjöl
10 st Nobles apelsin crisp
Så här gör du:
Sätt ugnen på 150 grader.
Smörj och bröa en form som är 20 cm i diameter.Smält smöret och låt svalna.
Tvätta och torka apelsinen,riv skalet och pressa ur saften av en halv apelsin i skål.
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.Sänk hastigheten och tillsätt vaniljsocker,apelsinsaft och rivet apelsinskal.Vänd ner smör,mjöl och häll smeten i formen.Lägg på nobles ovanpå kakan.
Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 30 minuter.
Servera kakan tillsammans med grädde eller vaniljglass,riv över lite apelsinskal som dekoration.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 |
12 | 13 | 14 |
15 |
16 | |||
17 |
18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
23 | |||
24 |
25 | 26 |
27 |
28 |
29 |
30 | |||
|