Direktlänk till inlägg 14 december 2014

Honungsbräserad endive med kotlett

Av Carina Andersson - 14 december 2014 20:06

  

Honungsbräserad endive med kotlett


4 portioner


Ingredienser:

Potatis

  • 900 g potatis
  • 1 msk olja
  • salt och peppar

Endiver

  • 1 apelsin
  • 2 endiver
  • 2 rödlökar
  • 1 tsk olja
  • 2 msk honung
  • 250 g körsbärstomater

Sås

  • 1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
  • 2 dl smetana
  • apelsinskal

Kotlett

  • ca 600 g tunnskivad kotlett
  • 1 tsk smör

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C och sätt in en plåt.
  • Potatis: Dela potatisen i halvor. Blanda dem med olja, salt och peppar. Häll potatisen på den varma plåten och rosta mitt i ugnen ca 30 minuter.
  • Endiver: Skölj apelsinen, riv skalet och pressa ur saften. Ansa och skär endiverna i klyftor. Skala och klyfta löken.
  • Stek endiverna och löken i oljan i en stekpanna tills de får lite färg. Häll över apelsinsaften och honungen. Salta och peppra. Låt sjuda under lock ca 10 minuter.
  • Dela tomaterna, lägg ner dem bland endiverna och låt det bli varmt strax innan servering.
  • Sås: Hacka persiljan och blanda med smetana och apelsinskalet. Smaka av med salt och peppar.
  • Kotlett: Stek köttet i smöret i en stekpanna. Salta och peppra.
  • Servera kotletterna med endiverna, såsen och den rostade potatisen. 

Lycka till

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards