Alla inlägg under december 2014
Pepparkakspannacotta med lingon
4 portioner
Ingredienser
Saffranskaka med chokladgnache
12-14 bitar
Ingredienser:
2 ägg
2 dl socker
75 g smör,smält
1/2 g saffran ( 1 påse )
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
1 1/2 dl filmjölk
Chokladganache
1 1/2 dl vispgrädde
150 g Marabou Apelsin krokant
Garnering
Flingsalt
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader.Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
Smält smöret och rörner saffran.Låt svalna.Blanda bakpulver med mjölet och rör ner det i äggsmeten tillsammans med filmjölken och smöret.Rör ihop allt till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 23-24 cm i diametern.
Grädda kakan mitt i ugnen 35-40 minuter.
Låt svalna i formen.Stjälp upp kakan på en tallrik.
Chokladganache: Koka upp grädden i en kastrull.Stäng av värmen och lägg ner chokladen och låt den svalna.Blanda ihop till en slät sås och låt den svalna.Ställ den i kylen i 30-460 min.Rör om då och då.
Bred ut chokladganachen på kakan när den tjocknat lite och strö över lite flingsalt.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 | 7 |
|||
8 |
9 | 10 | 11 | 12 |
13 |
14 | |||
15 |
16 |
17 | 18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 | 31 |
|||||||
|