Alla inlägg under maj 2015

Av Carina Andersson - 19 maj 2015 18:07

  

Arrabbiata med kyckling och sockerärter


4 portioner


Ingredienser:

 

  • 4 port pasta (gärna lumaconi)
  • 2 rödlök
  • 600 g strimlad kycklingfilé
  • 2 tsk olja
  • salt och peppar
  • 1 dl pesto arrabbiata
  • 2 dl vatten
  • 1 ask sockerärter (ā 150 g)
  • 1 dl grana padano (flarn)

Gör så här:

  • Sätt på vatten till pastan.
  • Skala och skiva löken. Stek lök och kyckling i oljan i en stekpanna. Salta och peppra. Tillsätt peston och vattnet och koka upp.
  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Lägg i sockerärterna när det återstår ca 3 minuter av pastans koktid.
  • Servera pastan med kycklingen i såsen och strö över osten.


Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 12 maj 2015 20:37

  

Räksallad med ägg och pepparrot


4 portioner


Ingredienser:

  • 800g fast potatis
  • 4 ägg
  • 900 g räkor i lake
  • 2 avokado
  • 1 ask sockerärter (ā 150 g)
  • 2 tomat
  • 40 g dill
  • 1 silverlök
  • 1 romansallad

Pepparrotskräm

  • 1 1/2 dl färskost med pepparrot
  • 2 msk mjölk
  • salt och peppar

Gör så här:

  • Räksallad:Skala, dela och koka potatisen.
  • Lägg äggen i kokande vatten och koka dem 8 minuter. Spola dem sedan kalla. Skala och skär äggen i halvor.
  • Häll av räkorna och låt dem rinna av väl i ett durkslag.
  • Dela avokadon, ta bort kärnan och gröp ur och skiva avokadoköttet. Strimla sockerärterna fint.
  • Skär tomaten i tunna klyftor. Hacka dillen. Skala och skiva löken. Skär salladen i bitar. Blanda allt till en sallad.
  • Pepparrotskräm: Blanda färskosten med mjölken. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera salladen med pepparrotskrämen.

Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 12 maj 2015 20:34

  

Pulled pork burgare


4 portioner


Ingredienser:

  • 4 port pulled pork
  • 2 avokado
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 msk färskost pepparrot
  • salt och peppar
  • 1 silverlök
  • 2 tomat
  • 1 romansallad
  • 8 hamburgerbröd

Gör så här:

  • Skär köttet i skivor och värm i buljongen och BBQ-såsen. Dra sedan isär köttet med två gafflar.
  • Dela avokadon, ta bort kärnan och gröp ur avokadoköttet och mosa det med en gaffel. Skala och riv vitlöken. Blanda avokadoköttet med vitlök och färskost. Smaka av med salt och peppar.
  • Skala och skiva löken, hacka några skivor i tärningar och vänd ner i avokadoröran.
  • Skär tomaten i skivor och salladen i stora bitar. Värm bröden.
  • Servera pulled pork i bröden med tillbehören.

Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 9 maj 2015 19:15

  

Halstrad fjällröding med ärtpesto


4 portioner


Ingredienser:

  • 600 g fjällröding
  • 800 g potatis

Ärtpesto

  • 2 vitlöksklyfta
  • 4 dl gröna ärter
  • 1 dl solroskärnor (saltade och rostade)
  • 4 msk olivolja
  • 4 msk vatten
  • salt och peppar

Till servering

  • 2 hjärtsallad
  • 2 tomater

Gör så här:

  • Koka potatisen mjuk.
  • Ärtpesto: Skala vitlöken och mixa alla ingredienser till peston. Späd ytterligare med vatten om den blir för tjock. Smaka av med salt och peppar.
  • Strö lite salt i en stekpanna och halstra rödingen ca 1 minut på varje sida.
  • Till servering: Skär bort roten från salladen och plocka bladen. Servera rödingen med potatisen, tomater, salladen och ärtpeston.

Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 9 maj 2015 19:10

  

Krämig biff stroganoff med bellaverde


4 portioner


Ingredienser:

  • 4port penne
  • 2 rödlök
  • 2 tsk olja
  • 600 g strimlad biff
  • salt och peppar
  • 400 g bellaverde
  • 1 ask persilja (ā 20 g)
  • 2 dl crčme fraiche
  • 1 dl mjölk

Gör så här:

  • Sätt på saltat vatten till pastan.
  • Skala och skär löken i stora tärningar. Stek dem i oljan i en stekpanna tillsammans med biffen.
  • Koka pastan enligt anvisningen på pastaförpackningen. Låt bellaverden koka med när det återstår ca 3 minuter av pastans koktid.
  • Hacka persiljan.
  • Vänd ner crčme fraiche, mjölk och persiljan i biffen och koka upp.
  • Servera pastan med stroganoff och bellaverde.


Lycka till

/Carina


Av Carina Andersson - 9 maj 2015 19:06

  

BBQ-kotlett


4 portioner


Ingredienser:

  • 4 majskolvar
  • 2 tomat
  • 900 g potatis
  • 2 msk olja
  • 1 tsk rosmarin
  • salt och peppar
  • 1 ask persilja (ā 20 g)
  • 4 kotletter
  • 2 dl sweet chipotle bbq-sås
  • 2 hjärtsallad

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Dela majskolvarna och tomaten. Lägg det och potatisen i en ugnssäker form och ringla över hälften av oljan. Krydda med rosmarin, salt och peppar. Sätt in formen mitt i ugnen ca 30-40 minuter.
  • Hacka persiljan.
  • Stek kotletterna i resten av oljan i en stekpanna, 3-4 minuter på varje sida. Salta och peppra. Pensla med lite BBQ-sås mot slutet.
  • Skär bort roten från salladen och plocka bladen.
  • Servera kotletterna med potatis, majs, tomat, sallad och resten av såsen. Strö över persiljan.

Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 3 maj 2015 18:32

  

Orientalisk vildsvinsfärssås


4 portioner


Ingredienser:

  • Spagetti 4 portioner
     
  • 1gul lök
  • ca 500 g vildsvinsfärs
  • 1 tsk olja
  • 1 krm kanel
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1 köttbuljongtärning
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1/2 dl vatten
  • 3 tomater
  • salt och peppar

Gör så här:

  • Koka spagettin. Läs på förpackningen hur man gör.
  • Skala och hacka lök.
  • Fräs lök och färs i olja i en het gryta. Sänk värmen och blanda ner kryddor, tomatpuré och smula ner buljongtärning.
  • Rör i kokosmjölken. Blanda majsstärkelse och vatten i en kopp. Rör ner det i grytan. Låt småkoka ca 5 minuter. 
  • Skär tomater i bitar och lägg ner i grytan. Krydda med salt och peppar.  
  • Servera med spagetti och sallad.

Lycka till

/Carina

Av Carina Andersson - 3 maj 2015 13:30

  

Kyckling med gurk- och avokadosallad


4 portioner


Ingredienser:

 

  • 4 port ris
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olivolja
  • 300 g sojasås (med vitlök och chili)

Avokadosallad

  • 2 avokado
  • 1 gurka
  • 2 rödlök
  • 2 lime
  • 2 tsk honung
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar

Till servering

  • sesamfrö


Gör så här:

  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Dela kycklingfiléerna i tre bitar och bryn dem i olivoljan i en stekpanna. 
  • Sänk värmen och häll i sojasåsen. Låt sjuda ca 5 minuter. 
  • Avokadosallad: Dela och kärna ur avokadon och gröp ur avokadoköttet. Dela gurkan på längden och skrapa bort kärnhuset. Skär gurkan och avokadon i tärningar. Skala och hacka löken. Skölj limen och riv skalet fint. 
  • Blanda grönsakerna med limeskal, honung och olivolja. Smaka av med salt, peppar och limesaft. 
  • Till servering: Servera kycklingen med ris, gurk- och avokadosallad. Strö över sesamfröna.

Lycka till

/Carina

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards