Direktlänk till inlägg 12 oktober 2015

Savojkåldolmar på älg

Av Carina Andersson - 12 oktober 2015 19:30

  

Savojkåldolmar på älg


Ingredienser:

1 savojkålshuvud

400 g älgfärs

3 dl, kokt ris

1 gul lök

6 enbär

2 dl förvällda, gula kantareller

2 msk svampsoja

Smör

1 msk sirap

salt & peppar


Till servering:

Potatis

Gräddsås

Lingon



Gör så här:

Fräs älgfärsen i en stekpanna med smör och finhackad lök.

Tillsätt krossade enbär,kantareller,soja,salt och peppar.Blanda färsen med riset.

Bryt loss bladen från kålhuvudet och lägg på två rejäla matskedar med färs,rulla i hop till dolmar och lägg i en ugnsfast form.

Pensla dolmarna med en blandning av  50 g smältsmör,1 msk soja och 2 msk sirap.

Låt dolmarna få lite färg i ugnen på 225 grader i 10.15 minuter.

Servera med kokt potatis,gräddsås och lingon.



Lycka till

/Carina




 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Fredag 7 juni 07:45


   Timjanmarinerad laxspett med potatissallad och basilikasås   4 portioner   Ingredienser:   Timjanmarinerad laxspett: 500 g laxfilé 1 tsk salt 1 tsk torkad timjan 1 msk olivolja 1 squashe   Potatissallad: 500 g färskpo...

Av Carina Andersson - Fredag 31 maj 08:30


   Potatis & purjolökssoppa med topping   2 portioner   Ingredienser: 400 g potatis 1/2 purjolök 2 st vitlöksklyftor 1 dl créme fraiche 6 dl vatten 1 grönsaksbuljong svartpeppar salt 1 msk vitvinsvinäger olivolja   T...

Av Carina Andersson - Fredag 31 maj 08:15


   Smördegssnurrad sparris med romdipp   6-8 personer   Ingredienser: 10 vita sparris 10 gröna sparris 1 paket smördeg, 250 g 1 ägg 1 tsk vita sesamfrön 1 tsk svarta sesamfrön flingsalt   Romdipp: 1/2 rödlök 2 dl créme...

Av Carina Andersson - Tisdag 21 maj 20:00


   Vilda salviabiffar med primörsallad och caesarcréme   2 portioner   Ingredienser: Rostad potatis 500 g potatis olivolja salt svartpeppar   Caesarcréme 1/2 dl grekisk yoghurt 1/2 dl créme fraiche 25 g grana padano 1/...

Av Carina Andersson - Tisdag 21 maj 19:45


   Kardemummakyckling med grön chili,ingefära och kålrabbi-raita   2 portioner   Ingredienser: Kryddmix 2 1/2 tsk kardemummakärnr 2 1/2 tsk spiskummin 1 1/2 tsk paprikapulver 1 tsk malen koriander 1/2 tsk salt 1 krm chili flak...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se