Direktlänk till inlägg 12 oktober 2015
Älggryta med nypon
Ingredienser:
1,5 kg älgkött (ex,en stek av innanlår eller bog)
6 dlnyponsoppa
3 dl rödvin
500 g jordärtskocka
2 palstenackor
1 röd paprika
2 gula lökar
3 klyftor vitlök
3 msk nyponpulver
2 msk viltfond
0,5 dl soja
smör
2 dl vatten
2 dl créme fraiche
Tillbehör:
Ris eller potatis
Gör så här:
Låt ölgköttet ligga framme ca en timme till rumstempererat.
Skala och skiva gullök och vitlök.Sk´är kötteti grytbitar.
Stek kött och lök i en tjockbottnad gryta i smör.
Strö över nyponpulver och rör om.
Späd med nyponsoppa,rödvin,soja,fond och vatten,låt koka försiktigt under lock i 3 timmar.Rör om och späd med vatten om det behövs.
Skala och skiva jordärtskockor,palstenacko och paprika.Blanda ner i grytan och låt puttra ytterliggare 30 minuter.
Smaka av med salt,peppar och tillsätt créme fraich.
Servera älggrytan med ris eller potatis.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 | 9 |
10 |
11 |
|||
12 | 13 | 14 | 15 |
16 |
17 |
18 | |||
19 |
20 |
21 |
22 | 23 |
24 |
25 |
|||
26 | 27 |
28 |
29 | 30 |
31 |
||||
|