Direktlänk till inlägg 29 oktober 2015
Fiskbiffar med paprikacréme
4 portioner
Ingredienser:
400 g torskfilé
100 g kallrökt lax
4 sardellfiléer
2 krm salt
1 äggvita
olja till stekning
Tillbehör:
300 g zuccini
1 msk olivolja
6 salladslökar
1/2 tsk salt
4 brödskivor
1 burk paprikacréme med ricotta (zeta)
färsk gräslök
Gör så här:
Skär fisken,laxen samt sardellerna i bitar.Lägg dem i en matberedare och mixa snabbt i hop dem med äggvitan och saltet till en grov fiskfärs.
Forma fyra jämnstora biffar.Hetta upp ca 1 msk olivolja i en stekpanna.Stek fiskbiffarna på lite över medelvärme ca 4 minuter på vardera sida.
Pensla brödskivorna med olivolja och stek dem på varje sida så de får lite färg.
Lägg det färdigstekta brödskivorna på tallrik.
Hyvla zuccinin med osthyvel.Stek dem mjuk ca 3 minuter i olivolja.
Strimla salladslöken och låt den steka med xuccinin ca 1 minut.Häll på salt.
Servera fiskbiffarna på bröd med zucciniblandningen.Toppa med paprika créme och färsk gräslök.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 | 9 |
10 |
11 |
|||
12 | 13 | 14 | 15 |
16 |
17 |
18 | |||
19 |
20 |
21 |
22 | 23 |
24 |
25 |
|||
26 | 27 |
28 |
29 | 30 |
31 |
||||
|