Direktlänk till inlägg 18 september 2016
Rådjursadel med kantareller och rotfruktstärningar
4 portioner
Ingredienser:
Rådjursadel
1 l kantareller
Färsk timjan
Salt
Svartpeppar
Smör
Rotfruktstärningar:
5 medelstora potatisar
3 morötter
1/2 kålrot
1 st gul lök
Salt
Peppar
Smör
Sås:
1 dl rödvin
3 dl grädde
2 msk viltfond
1 msk svartvinbärsgele'
1-2 msk soja
1 msk maizena
Gör så här:
Rådjursadel och sås:
Låt köttet ligga framme minst 2 timmar innan tillagning.
Sätt ugnen på 125 grader.
Putsa köttet från eventuella hinnor och senor.
Salta och peppra rådjursadeln.Stek den runt om på medelhög värme i smör.
Lägg rådjursadeln i en ugnsfastform och stick i en köttermometer från kortsidan in mot mitten.Häll över fettet från stekpannan över köttet.Ställ in rådjursadeln i mitten av ugnen.
Köttet är klar då innetemperaturen är 60 grader.
Tag ur termometern och linda in löttet i bakplåtspapper ( ej folie ).Låt köttet vila.
Häll skyn från köttet tillbaka i den stekpannan du stekte sadeln i för att nu göra sås.
Vispa ur stekpannan med vinet,viltfond,grädde,soja och låt det koka ner till hälften.
Smält ner gelé och vispa ner smör tills såsen blir simmig.Tillsätt maizena utblandat i lite vatten om du vill ha en tjockare sås.Smaka av med salt och peppar.
Rotfruktstärningar:
Skala och skär potatis,morötter,kålrot och lök i tärningar.Råstek i smör ca 20 minuter.Smaka av med salt och peppar.
Kantareller:
Fräs kantarellerna i smör till vattnet försvunnit och svampen fått fin färg.Smaka av med salt och peppar.
Skär köttet i önskad storlek och servera tillsmmans med rotfruktstärningar,sås,kantareller och färsk timjan.
Smaklig måltid.
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 | |||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 | |||
19 |
20 | 21 |
22 | 23 |
24 |
25 | |||
26 |
27 |
28 |
29 | 30 |
|||||
|