Direktlänk till inlägg 30 oktober 2016

Stekt älginnanlår med blandsvamp

Av Carina Andersson - 30 oktober 2016 19:15

  

Stekt älginnanlår med blandsvamp


4 portioner


Ingredienser:

Älginnanlår

  • 600 g älginnanlår
  • 1 tsk salt
  • aluminiumfolie
  • 2 stjärnanis mortlad
  • 2 msk örtpeppar ( Santa Maria )

Blandsvamp

  • 1 paket tärnat bacon (ā 140 g)
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 400 g blandad färsk svamp
  • smör

Vinägrett

  • 1 dl rapsolja
  • 1/2 dl balsamvinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm peppar

Till servering

  • 2 dl blandad sallad t ex salladsärtor,mâche- och mangoldsallad


Gör så här:

  • Sätt ugnen på 100°C.

  • Älginnanlår:Krydda köttet med salt,örtpeppar och mortlad stjärnanis.Stek köttet i smör runt om.Tillaga sedan köttet i ugnen till en innertemperatur av 58°C. Ta ut det ur ugnen och låt det vila i 10 minuter.

  • Blandsvamp: Stek baconet och låt rinna av på hushållspapper. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek svampen tillsammans med löken och vitlöken i smör. Blanda svampröran med baconet.

  • Vinägrett: Blanda rapsolja, balsamvinäger, salt och peppar.

  • Skär köttet i (tunna) skivor.Lägg salladen på tallrikar. Lägg på köttet.Fördela svamp och bacon över. Ringla lite vinägrett runt köttet och peppra efter smak.

Smaklig måltid

/Carina




 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 16 april 20:31


   Ljummen glasnudelsallad med knaperstekt halloumi, koriander och jordnötter   2 portioner   Ingredienser:   Dressing: 1 röd chili 1 lime 2 vitlöksklyftor 1/2 msk socker 1 1/2 msk japans soja 1/2 msk vitvinsvinäger   Gl...

Av Carina Andersson - Måndag 15 april 11:44


   Fröknäckebröd   Ingredienser: 2 dl majsmjöl 1/2 dl solroskärnor 1/2 dl pumpakärnor 1/2 dl chiafrön 1/2 dl hela linfrön 1/2 dl sesamfrön 1 msk olivolja 2 1/2 dl kokande vatten   1-2 tsk flingsalt   2 bakplåtspapper  ...

Av Carina Andersson - Måndag 15 april 11:29


   Halstrad torsk med vispat brynt smör, riven Grana Padano och rostad cocktailtomat   2 portioner   Ingredienser:   Vispat brynt smör: 25 g smör 1 tsk olivolja   Vitlöksrostad potatis: 500 g potatis 1 vitlöksklyfta 2 krm ...

Av Carina Andersson - Måndag 15 april 11:15


   Marockansk kyckling med saffran, oliver och ris med rostad mandel   2 portioner   Ingredienser:   Mandelris: 50 g flagad mandel 1 3/4 dl basmatiris 3 dl vatten 1/2 kycklingbuljongtärning olivolja   Kyckling: 300 g ky...

Av Carina Andersson - Måndag 15 april 11:06


   Ribollita- Italiensk bondsoppa med pancetta, Grana Padano och oregano   2 portioner   Ingredienser: 150 g pancetta 1/2 gul lök 1 morot 150 g selleristjälkar 1/2 zucchini 1 förpackning canelli bönor 2 vitlöksklyftor olivol...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se