Direktlänk till inlägg 30 oktober 2016

Stekt älginnanlår med blandsvamp

Av Carina Andersson - 30 oktober 2016 19:15

  

Stekt älginnanlår med blandsvamp


4 portioner


Ingredienser:

Älginnanlår

  • 600 g älginnanlår
  • 1 tsk salt
  • aluminiumfolie
  • 2 stjärnanis mortlad
  • 2 msk örtpeppar ( Santa Maria )

Blandsvamp

  • 1 paket tärnat bacon (ā 140 g)
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 400 g blandad färsk svamp
  • smör

Vinägrett

  • 1 dl rapsolja
  • 1/2 dl balsamvinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm peppar

Till servering

  • 2 dl blandad sallad t ex salladsärtor,mâche- och mangoldsallad


Gör så här:

  • Sätt ugnen på 100°C.

  • Älginnanlår:Krydda köttet med salt,örtpeppar och mortlad stjärnanis.Stek köttet i smör runt om.Tillaga sedan köttet i ugnen till en innertemperatur av 58°C. Ta ut det ur ugnen och låt det vila i 10 minuter.

  • Blandsvamp: Stek baconet och låt rinna av på hushållspapper. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek svampen tillsammans med löken och vitlöken i smör. Blanda svampröran med baconet.

  • Vinägrett: Blanda rapsolja, balsamvinäger, salt och peppar.

  • Skär köttet i (tunna) skivor.Lägg salladen på tallrikar. Lägg på köttet.Fördela svamp och bacon över. Ringla lite vinägrett runt köttet och peppra efter smak.

Smaklig måltid

/Carina




 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Söndag 14 juli 19:42


   Jordgubbspannacotta   4 portioner   Ingredienser: 2 gelatinblad200 g jordgubbar1 lime – zest och juice1 tsk vaniljsocker5 dl vispgrädde1 dl strösocker     Gör så här:1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minute...

Av Carina Andersson - Söndag 14 juli 19:30


   Grillad lax med asiatisk sallad och srirachadressing   4 portioner Ingredienser: Lax 360 g lax 0.5 st krukor Koriander - färsk 2 tsk Fänkål Krydda 2 tsk Chiliflakes 0.5 tsk Flingsalt Asiatisk sallad 1 st Romansallat ...

Av Carina Andersson - Söndag 14 juli 19:21


   Citronsås 3-4 personer   Ingredienser: 1 dl vispgrädde 2 dl créme fraiche 1 fiskbuljong 1 citron citronpeppar   Gör så här: Värm vispgrädde och créme fraicken tillsammans med buljongen försiktigt. Riv skalet från citronen...

Av Carina Andersson - Tisdag 2 juli 14:50


   Budapesttårta med syrlig jordgubbsgrädde   Ingredienser:   Budapestbottnar: 140 g hasselnötter 6 stora äggvitor 2 dl strösocker (till äggvispet) 1 dl majsstärkelse 2 dl strösocker (till hasselnötterna) Syrlig jordgubbsgrädde...

Av Carina Andersson - Tisdag 2 juli 14:46


   Karibisk coleslaw 6-8 personer Ingredienser: 1 kg vitkål (gärna spetskål)2 st morötter1 röd lök1 röd paprika1 mogen mango1 liten burk ananasringar1 färsk chili (valfritt)1,5 tsk dijonsenap3/4 dl majonnäsSalt & peppar Gör så här: ...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se