Direktlänk till inlägg 1 november 2016

Chicken kerala med ingefära och vitlöksfrästa pimientos de padrón

Av Carina Andersson - 1 november 2016 09:39

  

Chicken kerala med ingefära och vitlöksfrästa pimientos de padrón


2 portioner


Ingredienser:

2 portioner ris

300 g kycklingfilé

1 schalottenlök

1 bit ingefära ( 1 msk)

3 vitlöksklyftor

1 tsk paprikapulver

1 1/2 tsk curry

2 krm salt

2 krm chili flakes

1 förpackning kokosmjölk (250 ml)

1/2 msk honung

1/2 tärning kycklingbuljong

200 g pimientos de padrón

smör

olivolja


Gör så här:

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Skär schalottenlök i kluftor.Finhacka 2 vitlöksklyftor och ingefära.

Skär kycklingfilé i mindre bitar.

Hetta upp smör i en rymlig stekpanna.Fräs kycklingen runtom tills den fått fin färg.

Tillsätt lök,vitlök och ingefära.

Krydda med paprikapulver,curry,salt och chili flakes.

Tillsätt kokosmjölken,honung och kycklingbuljong.Låt sjuda 5-6 minuter.

Finhacka 1 vitlök.Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs pimientos de padrón hastigt tillsammans med vitlöken.Smaka av med salt.

Servera chicken kerala med vitlöksfrästa pimientos de pardón och ris.



Smaklig måltid

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde   ¾ tsk vaniljsocker  
1 dl strösocker   1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft   1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och ka...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Av Carina Andersson - Onsdag 7 feb 08:01


  Nattjästa frallor   ca 8 st   Ingredienser: 25 g färsk jäst 5 dl kallt vatten 2 msk olivolja (annan olja funkar också) 1 msk honung (kan uteslutas) 1 tsk flingsalt eller 2 tsk vanligt salt 11 dl vetemjöl     Gör så här:...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skapa flashcards