Direktlänk till inlägg 1 november 2016
Chicken kerala med ingefära och vitlöksfrästa pimientos de padrón
2 portioner
Ingredienser:
2 portioner ris
300 g kycklingfilé
1 schalottenlök
1 bit ingefära ( 1 msk)
3 vitlöksklyftor
1 tsk paprikapulver
1 1/2 tsk curry
2 krm salt
2 krm chili flakes
1 förpackning kokosmjölk (250 ml)
1/2 msk honung
1/2 tärning kycklingbuljong
200 g pimientos de padrón
smör
olivolja
Gör så här:
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Skär schalottenlök i kluftor.Finhacka 2 vitlöksklyftor och ingefära.
Skär kycklingfilé i mindre bitar.
Hetta upp smör i en rymlig stekpanna.Fräs kycklingen runtom tills den fått fin färg.
Tillsätt lök,vitlök och ingefära.
Krydda med paprikapulver,curry,salt och chili flakes.
Tillsätt kokosmjölken,honung och kycklingbuljong.Låt sjuda 5-6 minuter.
Finhacka 1 vitlök.Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs pimientos de padrón hastigt tillsammans med vitlöken.Smaka av med salt.
Servera chicken kerala med vitlöksfrästa pimientos de pardón och ris.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 | 10 |
11 |
12 |
13 | |||
14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 | 22 |
23 | 24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 | 30 |
|||||||
|