Direktlänk till inlägg 21 november 2016
Vildsvinstaco med yoghurtsås och salsa roja
2 portioner
Ingredienser:
Glaze :
1 lime
1 apelsin
1 msk honung
2 vitlöksklyftor
Lecho asado:
300 g vildsvinskotletter
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk torkad koriander
1/2 tsk torkad oregano
1/2 tsk salt
svartpeppar
Yoghurtsås:
1 dl grekisk yoghurt
1 tsk dijonsenap
2 krm salt
2 krm chili flakes
1 vitlöksklyfta
Salsa roja:
1 schalottenlök
2 tomater
1/2 kruka koriander
1 tsk olivolja
2 krm salt
2 krm chili flakes
Tillbehör:
4 chapatibröd
1/2 gurka
1 ask misxad sallad
1/2 kruka koriander
Bakplåtspapper
Olivolja
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader.
Glaze: ta fram en liten kastrull och finriv skalet från lime och apelsin,pressa ner saften.
Tillsätt honung och pressa i vitlöken.Låt koka kraftigt tills det har en sirapsliknande konsistent (3-4 minuter).
Lechon asado: dela kotletten i två bitar och lägg i en bunke.Gnid in kryddorna.
Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn köttet runt om.Lägg över köttet i en ugnsform med bakplåtspapper och pensla över glazen så att den täcker.
Tillaga mitt i ugnen 20-25 minuter.Ta ut och låt vila.
Yoghurtsås:blanda yoghurten med senapen,salt,chiliflakes och pressad vitlök i en skål.
Salsa roja:finhacka schalottenlök,tomater,koriander och lägg i en skål.Blanda med olivolja,salt och chili flakes.
Skär gurka i 1/2 cm tjocka skivor,rosta chapatibröd hastigt i en torr,het stekpanna.
Skiva köttet tunt tvärs över fibrerna och skeda över lite av stekskyn.Servera lechon asado/köttet med chapatibröd,salsa roja,yoghurtsås,gurka,misxadsallad och koriander.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 | 10 |
11 |
12 |
13 | |||
14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 | 22 |
23 | 24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 | 30 |
|||||||
|