Direktlänk till inlägg 21 november 2016

Vildsvinstaco med yoghurtsås och salsa roja

Av Carina Andersson - 21 november 2016 19:15

 

Vildsvinstaco med yoghurtsås och salsa roja


2 portioner


Ingredienser:


Glaze :

1 lime

1 apelsin

1 msk honung

2 vitlöksklyftor


Lecho asado: 

300 g vildsvinskotletter

1/2 tsk spiskummin

1/2 tsk torkad koriander

1/2 tsk torkad oregano

1/2 tsk salt

svartpeppar


Yoghurtsås:

1 dl grekisk yoghurt

1 tsk dijonsenap

2 krm salt

2 krm chili flakes

1 vitlöksklyfta


Salsa roja:

1 schalottenlök

2 tomater

1/2 kruka koriander

1 tsk olivolja

2 krm salt

2 krm chili flakes


Tillbehör:

4 chapatibröd

1/2 gurka

1 ask misxad sallad

1/2 kruka koriander


Bakplåtspapper

Olivolja



Gör så här:

Sätt ugnen på 250 grader.


Glaze: ta fram en liten kastrull och finriv skalet från lime och apelsin,pressa ner saften.

Tillsätt honung och pressa i vitlöken.Låt koka kraftigt tills det har en sirapsliknande konsistent (3-4 minuter).


Lechon asado: dela kotletten i två bitar och lägg i en bunke.Gnid in kryddorna.

Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn köttet runt om.Lägg över köttet i en ugnsform med bakplåtspapper och pensla över glazen så att den täcker.

Tillaga mitt i ugnen 20-25 minuter.Ta ut och låt vila. 


Yoghurtsås:blanda yoghurten med senapen,salt,chiliflakes och pressad vitlök i en skål.


Salsa roja:finhacka schalottenlök,tomater,koriander och lägg i en skål.Blanda med olivolja,salt och chili flakes.


Skär gurka i 1/2 cm tjocka skivor,rosta chapatibröd hastigt i en torr,het stekpanna.


Skiva köttet tunt tvärs över fibrerna och skeda över lite av stekskyn.Servera lechon asado/köttet med chapatibröd,salsa roja,yoghurtsås,gurka,misxadsallad och koriander.



Smaklig måltid

/Carina




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde   ¾ tsk vaniljsocker  
1 dl strösocker   1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft   1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och ka...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Av Carina Andersson - Onsdag 7 feb 08:01


  Nattjästa frallor   ca 8 st   Ingredienser: 25 g färsk jäst 5 dl kallt vatten 2 msk olivolja (annan olja funkar också) 1 msk honung (kan uteslutas) 1 tsk flingsalt eller 2 tsk vanligt salt 11 dl vetemjöl     Gör så här:...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skapa flashcards