Alla inlägg under november 2016

Av Carina Andersson - 13 november 2016 07:30

 

Halstrad lax med pressad potatis


4 portioner


Ingredienser:

  • 900 g fast potatis

Dressing

  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 sardellfiléer
  • 2 tsk färskpressad citronsaft (2 tsk motsvarar saft från ca 1/2 citron)
  • 1 äggula
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 dl olja (gärna rapsolja)
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl finriven parmesanost

Sallad

  • 150 g haricots verts
  • 1 påse blandad sallad
  • 1 dl hyvlad parmesanost
  • 4 port lax (ā 125 g)

Gör så här:

  • Skala och koka potatisen.
  • Dressing: Skala och riv vitlöken. Hacka sardellfiléerna fint. Pressa citronen. Blanda äggulan med citronsaften och senapen. Tillsätt oljan och olivoljan först droppvis och sedan i en fin stråle under kraftig omrörning (använd gärna stavmixer eller elvisp).
  • Smaka av dressingen med vitlök, sardeller, salt och peppar. Riv osten och rör ner den.
  • Sallad: Ansa och koka bönorna i saltat kokande vatten 3 minuter.Blanda salladen med dressingen och bönorna.
  • Halstra laxen i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida.
  • Hyvla osten.
  • Servera sallad och pressad potatis med lax och strö över parmesan.

Smaklig måltid

/Carina


Av Carina Andersson - 9 november 2016 18:16

  

Vildsvinshamburgare med coleslaw & klyftpotatis

 

4 portioner

 

Ingredienser:

Rostad potatis

  • 900 g fast potatis
  • salt och peppar
  • 1 msk olja

Coleslaw

  • 1 dl crčme fraiche
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk chilisås
  • 275 g råkostsallad
  • 1/2 kruka persilja

Hamburgare

  • ca 500 g vildsvinsfärs (fungerar med vilken färs som helst)
  • 1 msk olja
  • 140 g hamburgerbacon
  • 4 hamburgerbröd

Tillbehör

  • 1rödlök
  • 2 tomater

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
  • Rostad potatis: Skär potatisen i klyftor, lägg dem i en bunke. Blanda potatisen med oljan och krydda med salt och peppar. Häll ut potatisen på den varma plåten och sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter.
  • Coleslaw: Blanda crčme fraiche med vinäger, senap och chilisås. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner råkostsalladen. Hacka persiljan och vänd ner.
  • Hamburgare: Dela färsen i 4 delar (för 4 port) och forma till burgare utan att röra för mycket. Krydda med salt och peppar. Stek dem i oljan en stekpanna 3-4 minuter på varje sida.
  • Stek baconet. Värm gärna brödet i ugnen eller i en brödrost (på svag värme).
  • Tillbehör: Skala löken, skiva den och tomaterna.
  • Servera hamburgarna med potatis, bacon, bröd, coleslaw, lök och tomater.

Smaklig måltid

/Carina

Av Carina Andersson - 2 november 2016 13:45

  


 

Salmon clubwrap med rostad lök, äpple och curry


2 portioner


Ingredienser:

200 g Varmrökt lax

Tortillabröd

1/2 äpple

1 tomar

1 schalottenlök

1 msk vetemjäl

neutral olja

salt

1 dl grekisk yoghurt

1 msk curry

mixsallad


Gör så här:

Skiva schalottenlök tunt och vänd den i en skål me vetemjöl.

Värm upp rikligt med olja i en stekpanna och fritera löken gyllenbrun på medelvärme.

Låt löken rinna av på hushållspapper och strö över salt.

Blanda grekisk yoghurt,curry och salt i en skål.

Skiva tomaten och äpple tunt.

Rosta 2 tortillabröd hastigt i en torr,het stekpanna och lägg upp dem på en tallrik.

Fyll grödet med mixsallad,varmrökt lax,tomat,äpple,rostad lök och currysåsen.

Rulla i hop till wrap och ät.


Smaklig måltid

/Carina


Av Carina Andersson - 1 november 2016 09:39

  

Chicken kerala med ingefära och vitlöksfrästa pimientos de padrķn


2 portioner


Ingredienser:

2 portioner ris

300 g kycklingfilé

1 schalottenlök

1 bit ingefära ( 1 msk)

3 vitlöksklyftor

1 tsk paprikapulver

1 1/2 tsk curry

2 krm salt

2 krm chili flakes

1 förpackning kokosmjölk (250 ml)

1/2 msk honung

1/2 tärning kycklingbuljong

200 g pimientos de padrķn

smör

olivolja


Gör så här:

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Skär schalottenlök i kluftor.Finhacka 2 vitlöksklyftor och ingefära.

Skär kycklingfilé i mindre bitar.

Hetta upp smör i en rymlig stekpanna.Fräs kycklingen runtom tills den fått fin färg.

Tillsätt lök,vitlök och ingefära.

Krydda med paprikapulver,curry,salt och chili flakes.

Tillsätt kokosmjölken,honung och kycklingbuljong.Låt sjuda 5-6 minuter.

Finhacka 1 vitlök.Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs pimientos de padrķn hastigt tillsammans med vitlöken.Smaka av med salt.

Servera chicken kerala med vitlöksfrästa pimientos de pardķn och ris.



Smaklig måltid

/Carina

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards