Alla inlägg under januari 2017
Grönsakspaj med paprikasallad
4 portioner
Ingredienser:
Gör så här:
Smaklig måltid
/Carina
Gyros på vildsvin med fetaost och tomat
4 portioner
Ingredienser:
Gör så här :
Smaklig måltid
/Carina
Vildsvinsfilé med hasselbackspotatis,ugnsrostade tomater & irish coffeesås
4 portioner
Ingredienser:
2 Vildsvinsfilčer
1 msk rapsolja
1 msk smör
salt
peppar
Hasselbackspotatis:
4 - 6jämnstora fasta potatisar
2 msk smör eller margarin
1/2 tsk salt
ströbröd
1 ask körsbärstomater
Några kvistar timjan
Irish coffeesås:
1 dl kallt,starkt kaffe
1/2 msk majsstärkelse
2 dl vispgrädde
1 msk kalvfond
1 tsk rårörsocker
1 msk whisky
salt
peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 125 grader.Stek vildsvinsfilén runt om i smör och olja.Krydda med salt och peppar.
Stick in en köttermometer från kortsidan in i köttet.
65°C - ett saftigt resultat med ljusrosa färg. Vinnaren!
60°C - ger ett "blodigare" kött som har lite sladdrig konsistens.
70°C - blir det i torraste laget.
Tag ur köttet och låt det vila i bakplåtspapper.
Hasselbackspotatis:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala potatisen. Skär den i tunna skivor, men inte helt igenom. Lägg potatisen i en träslev så ligger den stadigt och du skär inte itu den av misstag.
Ställ potatisarna med den skårade sidan upp i en ugnssäker form. Pensla dem med smält matfett och ställ in dem mitt i ugnen, ca 20 min.
Lägg in körsbärstomaterna när det återstår 15 minuter kvar av potatisen.
Ta ut dem och pensla en gång till med matfett. Strö över lite salt och ströbröd. Baka potatisen ytterligare ca 20 min tills potatisen är mjuk.
Irish coffeesås:
Häll kaffet i en kastrull.Vispa i majsstärkelse.Tillsätt grädde,fond och socker.
Låt såsen koka upp under vispning och låt sedan koka i tre minuter.
Smaksätt med whisky,salt och peppar.
Skär filén i önskade storleksbitar.Servera köttet med hasselbackspotatis,ugnsrostade tomater och irish coffeesås dekorera med en kvist timjan.
Smaklig måltid
/Carina
Från skog till bord.
Jag sköt detta vildsvin och fick nu möjlighet att även tillaga det.
Hjortbiff med morotspuré, portabello, aigre doux sås, rostade rotsaker
4 portioner
Ingredienser:
ca 1 kg Hjort ryggbiff
Salt
Peppar
2 msk Smör
2 msk rapsolja
Morotspurč:
4 st stora morötter
3 msk creme fraiche
2 msk smör
salt
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 | 10 |
11 |
12 | 13 |
14 |
15 |
|||
16 | 17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 | 24 |
25 |
26 |
27 |
28 | 29 | |||
30 |
31 | ||||||||
|