Direktlänk till inlägg 28 februari 2017
General Tso´s sweet & sour chicken med krispig rättikssallad
2 portioner
Ingredienser:
2 portioner ris
300 g kycklingfilé
1 ägg
1 dl vetemjöl
1 dl ströbröd
salt
chili flakes
Sås:
2 dl vatten
1 vitlöksklyfta
1 msk socker
1 msk japansk soja
1 msk tomatpuré
1/2 msk ättika (12%)
1/2 msk honung
1/2 grönskaksbuljontärning
1 krm salt
2 tsk majsstärkelse
2 tsk vatten
125 g rättika
1/2 förpackning sugarsnaps
salt
olja
1/2 förpackning salladslök
Gör så här:
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Sås: koka upp 2 dl vatten med,pressad vitlök,socke,soja,tomatpuré,ättika,honung,grönsaks
buljon och salt i en kastrull.Rör i majsstärkelse utblandat i vatten (kallt) och vispa ner i såsen.Sjud i 8-10 minuter.
Strimla sugarsnaps och skär rättikan tunt.Lägg i en skål och blanda ner salt och neutral olja.
Ta fram 3 tallrikar.Lägg vetemjöl på en,vispa upp ägg på den andra och häll ströbröd på den tredje.
Skär kycklingfilen i mindre bitar.Krydda med salt och chili flakes.
Vänd kycklingen först i mjöl,sedan ägg och sist ströbröd.
Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna.Stek kycklingen frasig 2-4 minuter per sida,eller tills den är genomstekt.Låt rinna av på hushållspapper.
Skär salladslöken i mindre bitar.Toppa General Tso´s kycklingen med sås och salladslök,servera med ris och krispig rättiksallad.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | |||||
6 |
7 |
8 |
9 | 10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 |
28 | ||||||||
|