Direktlänk till inlägg 5 maj 2017
Rabarberglass med vit choklad
4-6 portioner
Ingredienser:
200 g rabarber
ca 1/2 dl rörsocker
4 äggulor
1 dl mjölk
1 1/4 dl strösocker
5 dl vispgrädde
150 g vita choklad knappar
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.Rensa och ansa rabarbern.Skär den i tärningar och vänd dem med rörsocker i en skål.
Sprid ut dem på en plåt med bakplåtspapper, och baka dem mjuka i ugnen 15-20 minuter.Låt svalna.
Vispa äggulorna skummiga med elvisp.Koka upp mjölk och socker i en kastrull.Stäng av värmen.Vispa i hop blandningen med äggulorna och låt svalna.
Vispa grädden lätt och vänd ner den i äggsmeten.Tillsätt choklad knapparna tillsammans med rabarbern.Rör om så att allt blandas.
Fördela smeten i portionsskålar som tål att frysas,frys dem minst 4 timmar.
Låt glassen stå i rimstemperatur ca 15 minuter innan servering.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | 6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 | 12 |
13 |
14 |
|||
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | |||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 | 30 |
31 | |||||||
|