Direktlänk till inlägg 21 juni 2017
Hoisinkyckling med limemarinerad gurka,chilimajonnäs och rostade sesamfrön
2 portioner
Ingredienser:
2 portioner ris
1/2 rödlök
1 tsk rödvinsvinäger
1/2 gurka
1 lime
1/2 röd chili
1/2 dl majonnäs
1 msk riven ingefära
2 1/2 msk kinesisk soja
2 msk ketchup
1 burk sesamfrön
300 g kycklinglårfilé
1 vitlöksklyfta
olja socker
salt
1 salladshuvud
Gör så här:
koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Picklad rödlök: skiva rödlök i tunna skivor.Lägg löken i en skål,blanda 1 tsk socker med 1 tsk rödvinsvinäger.Ställ åt sidan.
Limemarinerad gurka: skär gurkan i tunna skivor och lägg i en skål.Finriv skalet från en 1/2 lime och pressa saften från en 1/2 lime och blanda med gurkan och 1/2 krm salt.
Chilimajonnäs: finhacka röd chili.Lägg i en liten skål och blanda med majonnäs och 1/2 krm salt.
Hoisinsås: finriv ingefära och lägg i en liten skål.Blanda med kinesisk soja,ketchup och 2 tsk socker.
Rosta 1 burk sesamfrön i en torr stekpanna.Blanda ner hälften av de rostade sesamfröna i det kokta riset.
Strimla kycklinglårfilé (låt fettet sitta kvar,det smälter vid tillagnin och ger en mustigare smak).
Fräs kycklingen och 1 pressad vitlök i lite olja i en stekpanna 3-4 minuter.
Tillsätt hoisinsåsen och låt koka i hop 1-2 minuter,tills kycklingen är helt genomstekt.
Plocka bladen från salladshuvudet och klyfta 1/2 lime.
Servera hoisinkycklingen,picklad rödlök,limemarinerad gurka och chilimajonnäs i salladsblad.Toppa med resten av de rostade sesamfröna.Servera med ris och limeklyftor.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 | 6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 | 22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||||
|