Direktlänk till inlägg 26 juli 2017
Kycklingkebab med harissa,vitlöksrostad aubergine och persiljeyoghurt
2 portioner
Ingredienser:
1 aubergine
3 vitlöksklyftor
2 1/2 msk fryst persilja
1 dl rysk yoghurt
1 msk mild senap
1/2 tsk spiskummin
300 g kycklingfilé
1/2 rödlök
1/2 förp bladspenat
1 tsk harissa
2 libabröd
2 bakplåtspapper
olivolja
salt
Gör så här:
Värm ugnen till 250 grader.
Skär aubergine i små tärningar.Lägg i en rymlig ugnsform och blanda med olivolja,2 pressade vitlöksklyftor och 1/2 tsk salt.Tillaga i övre delen av ugnen 20 min.
Blanda ner 1 1/2 msk fryst persilja.
Persiljeyoghurt:blanda rysk yoghurt,1 pressad vitlöksklyfta,1 msk fryst persilja och 1 krm salt i en skål.
Blanda i hop 1 msk olivolja,senap,1/2 tsk salt och 1/2 tsk spiskummin i en bunke.
Strimla kycklingfien och blanda ner i bunken.
Finstrimla rödlöken och skölj bladpersiljan.
Stek kycklingen i lite olivolja i en stekpanna ca 5 minuter.
Lägg ut 2 bakplåtspapper.Lägg 1 liabröd på varje bakplåtspapper.Bred ut harissa på varje bröd.Fyll bröden med kyckling,rostad aubergine,persiljeyoghurt och grönsaker.Rulla i hop bröden.Rulla in kycklingkebaben i bakplåtspapper och tvinna kanterna.Halvera kebabrullarna och servera.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 | 4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 | 12 | 13 |
14 | 15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 | 27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|