Direktlänk till inlägg 24 oktober 2017

Vildsvinsfärs med chipotle,rostad sötpotatis och torrtillacips

Av Carina Andersson - 24 oktober 2017 19:30

  

Vildsvinsfärs med chipotle,rostad sötpotatis och torrtillacips


2 portioner


Ingredienser:

1 sötpotatis

1 silverlök

2 vitlöksklyftor

2 tomater

250 g vildsvinsfärs

2 msk tomatpuré

1 tsk spiskummin

1 tsk torkad oregano

1 tsk paprikapulver

1/2 tsk socker

2 krm salt

2 dl vatten

1/2 tärning kycklingbuljong

1/2 gurka

1/2 grön chili

40 g fetaost

1 1/1 msk + 1/2 msk fryst koriander

1 förpackning tortillachips

olivolja



Gör så här:

Värm ugnen till 250 grader.

Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar.Lägg i en ugnsform och blanda med olivolja och salt.

Rosta mitt i ugnen 20-25 minuter.


Finhacka 1/2 silverlök och vitlöksklyftorna.Tärna tomaterna.


Fräs vildsvinsfärsen i en stekgryta med olivolja.Tillsätt lök,vitlök och tomater.Låt fräsa 3-4 minuter.Blanda ner tomatpuré,spiskummin,oregano,paprikapulver,socker och salt.Fräs ytteligare 1 min.


Blanda ner vatten och buljongtärningen.Låt sjuda 8-10 minuter,tills färsen är genomstekt.


Gurksala:skala och tärna gurkan.Finhacka 1/2 silverlök och grön chili.Smula ner fetaost.Lägg allt i en skål och blanda med 1 1/22 msk fryst koriander.


Blanda ner 1/2 msk fryst koriander i grytan.Servera grytan med sötpotatis,gurksallad och tortillachips.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards