Direktlänk till inlägg 24 oktober 2017

Italiensk bondsoppa med vitt vin,vita bönor och färsk oregano

Av Carina Andersson - 24 oktober 2017 19:45

  

Italiensk bondsoppa med vitt vin,vita bönor och färsk oregano


2 portioner


Ingredienser:

1/2 förpackning surdegspavé

1 morot

250 g fänkål

1/2 gul lök

2 tomater

2+1 vitlöksklyftor

1/2 grön chili

1/2 dl vitt matlagningsvin

2 1/2 dl vatten + 1/2 msk vatten

3/4 dl vispgrädde

1 tärning grönsaksbuljong

1/2 kruka oregano

1 förpackning stora vita bönor

olivolja

salt

svartpeppar



Gör så här:

Värm ugnen till 200 grader.

Tillaga surdegspavé enligt anvisning på förpackningen.


Skala och skär moroten i slantar.Strimla fänkålen.grovhacka gul lök och klyfta tomaterna.Finhacka 2 vitlöksklyftor och grön chili.

Fräs morot,fänkål,chili,lök och vitlök i olivolja i en stekgryta,2-3 minuter.

Tillsätt matlagningsvin,2 1/2 dl vatten,vispgrädde,grönsaksbuljongtärning och 1 krm salt.Låt sjuda 10-15 minyer,eller tills morötterna känns mjuka.


Oreganoröra:finhacka oregano och 1 vitlöksklyfta.Lägg i en mortel tillsammans med 1 1/2 msk olivolja, 1/2 msk vatten och 1 krm salt.Mortla till en röra.


Blanda ner tomatklyftorna och vita bönorna (sköljda och avrunna) i soppan.Smaka av med salt och svartpeppar.

Servera soppan med oreganoröra och det nybakade brödet.


Smaklig måltid

/Carina

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Lördag 16 feb 11:44


   Timjanstekt vildsvinskotlett med jordärtskocksrisotto och tomatsallad   2 portioner   Ingredienser: 6 st cocktailtomater   300 g vildsvinskotlett   150 g arborioris   1/2 st gul lök   1/2 kruka timjan ...

Av Carina Andersson - Onsdag 13 feb 18:41


   Huevos rancheros med krispiga tortillabröd och avokadosalsa   2 portioner   Ingredienser: 6 st cocktailtomater   1 st avokado   1/2 dl grekisk yoghurt   8 st tortillabröd   1/2 st aubergine   1...

Av Carina Andersson - Tisdag 12 feb 18:37


   Pappardelle med rödvinskokt viltfärsragu   2 portioner   Ingredienser: 250 g viltfärsfärs   25 g grana padano   1/2 st aubergine   200 g pappardelle   1/2 st gul lök   1/2 kruka rosmarin   ...

Av Carina Andersson - Måndag 11 feb 18:58


   Laxfilé med dragoncrème, citronkokt svartrot och körvel   2 portioner   Ingredienser: 1 st äggula   250 g svartrot   1/2 st citron   300 g laxfilé   500 g potatis   ½ st citron   1/2 krukakör...

Av Carina Andersson - Torsdag 31 jan 18:44


   Larb med halloumi, limeblad, mynta och sojacrème   2 portioner   Ingredienser: 2 portioner jasminris 1 kruka mynta   Sojacrème: 1/2 dl creme fraiche 2 tsk japans soja   Larb: 150 g halloumi 3 vitlöksklyftor 15 st to...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se