Direktlänk till inlägg 11 januari 2018

Kyckling med dijon- och yoghurtbearnaise samt vitlöksfrästa haricots verts

Av Carina Andersson - Torsdag 11 jan 18:45

  

Kyckling med dijon- och yoghurtbearnaise samt vitlöksfrästa haricots verts


2 portioner


Ingredienser:

500 g potatis

olja

salt

svartpeppar


30 g smör

1 schalottenlök


Dijon- och yoghurtbearnaise:

1 äggula

1 msk dijonsenap

1/2 tsk vitvinsvinäger

1/2 dl grekisk yoghurt

2 tsk torkad dragon

3/4 krm salt

svartpeppar


300 g minut kycklingfilé


1 tomat

150 g haricots verts

2 vitlöksklyftor

olja

salt

svartpeppar



Gör så här:

Värm ugnen till 250 grader.

Dela på potatisen.Lägg i en ugnsform och blanda med olja,salt och svartpeppar.Tillaga mitt i ugnen 25 minuter.


Smält smör i en liten kastrull.Finhacka schalottenlök.


Dijon- och yoghurtbearnaise: vispa i hop äggulan med dijonsenap och vitvinsvinäger på svag värme i en liten ksatrull (det ska bara bli ljummet och får inte överstiga 85 grader).

Ta kastrullen från värmen och vispa försiktigt ner det smälta smöret,lite i taget.Vispa ner grekisk yoghurt och hälften av  den hackade schalottenlöken.


Krydda kycklingfilén med salt och svartpeppar.Stek kycklingen 3 minuter per sida tills kycklingen är helt genomstekt (innetemp 72 grader).


Kvarta tomaten.Hetta upp olja i en stekpanna.Fräs haricotsverts och pressa ner vitlöksklyftorna.STek i 2 minuter.Tillsätt tomat och fräs ytteligare 1 minut.Krydda med salt och svartpeppar.Blanda ner resten av den hackade schalottenlöken.


Servera kycklingfilén med dijon- och yoghurtbearnaise,vitlöksfräst haricotes verts och rostad potatis.



Smaklig måltid

/Carina



 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Måndag 13 aug 21:00


   Smörstekt torskfilé med citronbräserad purjolök, äggsås och färskpotatis   2 portioner   Ingredienser:   500 g färskpotatis 1 ägg 1/2 purjolök smör 1/2 citron   Äggsås: 1 msk smör 1/2 msk vetemjöl 1/2 dl crème fraic...

Av Carina Andersson - Fredag 3 aug 22:15

   Risnudelsallad med räkor, jordnötter och nahm jim-dressing   2 portioner   Ingredienser: 1/2 förpackning risnudlar   Sojayoghurt: 1 dl grekisk yoghurt 1 tsk japansk soja   Nahm jim-dressing: 2 vitlöksklyftor 1/2 kruka k...

Av Carina Andersson - Fredag 3 aug 22:00


   Lövbiff med chimichurri, grillad sparris och fetaostyoghurt   2 portioner   Ingredienser: 500 g färskpotatis olivolj salt svartpeppar   Chimichurri: 1/2 kruka persilja 1/2 kruka koriander 1 schalottenlök 1 vitlöksklyf...

Av Carina Andersson - Måndag 30 juli 23:00


  Buffalokyckling med paprika&chilioströra, selleri och färskpotatissallad   2 portioner   Ingredienser:   2 kycklingklubbor 1 msk paprikapulver 2 tsk socker 1 tsk koriander 1 tsk salt 1 tsk chili flakes 3/4 tsk spiskummin ...

Av Carina Andersson - Lördag 21 juli 18:19


   Varmrökt lax med färskpotatissallad och sommarlök   2 portioner   Ingredienser: 500 g färskpotatis   Citronsås: 1 dl gräddfil 1 citron 1 krm salt   5 styckna snacksgurka 1/2 rödlök 1/2 paket backon 1 knippe färsklöl...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se