Direktlänk till inlägg 20 mars 2018

Kyckling med rostad jordärtskocka och tryffelfeta

Av Carina Andersson - 20 mars 2018 19:00

  

Kyckling med rostad jordärtskocka och tryffelfeta


2 portioner


Ingredienser:

250 g jordärtskocka

250 g morötter

250 g

1/4 aubergine

3 vitlöksklyftor

bakplåtspapper

olivolja

salt

svartpeppar


500 g kycklingklubbor

2 krm salt


Glaze:

1 vitlöksklyfta

1 msk honung

1 1/2 msk vitvinsvinäger

1/2 msk tomatpuré

1 tsk torkad oregano

2 krm spiskummin

2 krm paprikapulver

2 krm cayennepeppar

1 1/2 krm salt


1/2 ask mixsallad

75 g tryffelfetaost



Gör så här:

Värm gnen till 225 grader.

Skala och skär jordärtskocka och morötter i mindre bitar.Halvera potatisen.Tärna aubergine och grovhacka vitlöken.Lägg ut allt på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja,salt och svartpeppar.


Lägg kycklingklubbor på andra sidan av plåten.Krydda med salt.Rosta allt i mitten av ugnen 20 minuter.


Glaze: Pressa vitlöksklyftan och blanda i en liten kastrull med honung,vitvinsvinäger,tomatpuré,oregano,spirkummin
, paprikapulver,cayennepeppar och salt.Låt koka i hop ca 1/2 - 1 minut.


Ta ut plåten ur ugnen och pensla glaze.Tillaga allt ytterligare 10-15 minuter tills kycklingen är helt genomstekt.


Blanda mixsallad med smulad tryffelfetaost.Servera med kyckling och ugnsrostad jordärtskocka,morot och potatis.


Smaklig måltid

/Carina

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 15 jan 19:04


   Kycklinggyros med oliv- och fetaostsallad, sumak och vitlökssås   2 portioner   Ingredienser: 300 g kycklinglårfilé 2 st vitlöksklyftor 1 mskolivolja 1 1/2 msk dijonsenap 1 1/2 tsk spiskummin 1/2 tsk salt   Vitlökssås: ...

Av Carina Andersson - Tisdag 15 jan 18:47


   Smörstekt torsk med shiitake, krispig svartkål och velouté på syrad grädde   2 portioner   Ingredienser: 500 g potatis 300 g torskfilé   Svartkålschips: 1/2 förpackning svartkål olivolja 1 krm salt bakplåtspapper   Ve...

Av Carina Andersson - 26 december 2018 18:15


   Grönkålspaj med valnötter & creme bonjour   Ingredienser:   Pajdeg125 g smör, tärnat3 dl vetemjöl2 msk kallt vatten   Fyllning275 g grönkål, rispad (hackad) 1 stor rödlök, finstrimlad (delad på hälften först)50 g smörsalt & peppar ...

Av Carina Andersson - 18 november 2018 18:45


   Gräddig grönkålspudding med dovhjortsfärs   4 portioner   Ingredienser: 900 g potatis     1/2 dl ströbröd 1 dl vatten 1 msk japansk soja 2 krm peppar ca 500 g dovhjortsfärs 1 ägg 1/2 tsk salt 1 dl riven ost Kål 2...

Av Carina Andersson - 11 november 2018 15:00


   Västerbottensfyllda mufflonfärsbiffar med rosmarinstuvad vitkål och rostad potatis   2 portioner   Ingredienser:   500 g potatis olja salt svartpeppar 2 tsk torkad rosarin   250 g mufflonfärs 1 1/2 msk ströbröd 3 msk ...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2018 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se