Direktlänk till inlägg 14 oktober 2018
Dovhjortsfilégryta med hasselbackspotatis
4 portioner
Ingredienser:
7oog dovhjortsfilé
3 dl grädde
1 dl creme fraiche
2 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
1 schalottenlök
1 msk tomatpure
250 gram färska champinjoner
1 msk viltfond
Salt peppar
Nypa cayennepeppar
Hasselbackspotatis
8 jämnstora potatisar
2 msk smör
1/2 tsk salt
1 msk ströbröd
Gör så här:
Hasselbackspotatis:
Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen och skär skåror men inte helt igenom potatisen. Salta potatisen och smält smöret och pensla på. Lägg den i en ugnssäker form och gratinera potatisen i ugnen ca 20 min. Ta ut formen och pensla med mer smör och häll på ströbröd. Man kan också lägga på riven ost. Baka potatisen ytterligare i 20 min tills den är färdig.
Dovhjortsfilegryta:
Stek dovhjortsfilen i bitar, lägg åt sidan. Fräs löken och champinjoner, lägg i dovhjortsfilen och rör ner resten av ingredienserna. Låt koka ihop, smaka av. Sänk värmen och låt grytan stå och småkoka under lock 15 minuter. Fyll på med vätska under tiden.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 | 9 |
10 | 11 |
12 |
13 |
14 | |||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 | 24 | 25 |
26 |
27 | 28 | |||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|