Direktlänk till inlägg 26 december 2018

Grönkålspaj med valnötter & creme bonjour

Av Carina Andersson - 26 december 2018 18:15

  

Grönkålspaj med valnötter & creme bonjour


Ingredienser:


Pajdeg
125 g smör, tärnat
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten


Fyllning
275 g grönkål, rispad (hackad)
1 stor rödlök, finstrimlad (delad på hälften först)
50 g smör
salt & peppar

150 g creme bonjour vitlök
15-20 st valnötter



Äggstanning
2 ägg
2,5 dl vispgrädde
salt / peppar, efter smak



Gör så här:

1. Pajskalet: Tärna smöret och nyp ihop med mjölet till en smulig massa. Tillsätt vattnet och knåda till en fin mördeg. Låt vila i plast någon kvart i kylen.


2. Tryck eller kavla ut pajdegen i en pajform, nagga botten och lägg in i frysen ca 10 min.


3. Sätt ugnen på 170-175 grader.


4. Sätt in pajskalet och låt det förgrädda ca 10 min tills den blir mjukt gyllene till färgen (lite bakad, inte överbakad).


5. Fräs rödlök och grönkål mjukt i en stekpanna med smöret, smaka upp med salt & peppar.


6. Ta ut pajskalet, låt svalna något och lägg sedan i fyllningen. (Höj ugnen till 180-190 grader.)


7. Vispa ihop äggstanningen. Ägg, grädde, lite salt & peppar.

8. Häll äggstanningen över och klicka ut creme bonjour.


9. Toppa med valnötter och skjut in pajen i ugnen ca 20 min, tills äggstanningen stannat upp och pajen blivit härlihgt gyllene. Ta ut – låt svalna något.



Smaklig måltid

/Carina

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Söndag 17 mars 19:20

   Rotfruktsgratäng med svamptäcke   6-8 personer   Ingredienser: 1 gul lök 400 g potatis 300 g morötter 300 g palsternacka 4 msk rapsolja 5 dl matlagningsgrädde 2 tsk torkad timjan salt nymald svartpeppar Svamptäcke 500 ...

Av Carina Andersson - Söndag 17 mars 18:58


   Vildsvinskarré med blomkålspuré med rostad vitlök och ugnsbakade tomater   2 portioner   Ingredienser: 500 g potatis 300 g vildsvinskarré 1 förp ruccola 1 ask cocktailtomater ...

Av Carina Andersson - Torsdag 7 mars 20:19


  Asiatisk kronhjortfärsfräs i salladsblad med limepicklad rödkål   4 portioner   Ingredienser:   Kronhjortsfärs: 0,5 st purjolök 0,5 st chilipeppar 3 st vitlöksklyftor 1 msk ingefära, färsk och riven 1 st paprika 0,5 st blomk...

Av Carina Andersson - Tisdag 5 mars 07:05


Semlor i långpanna25 stycken   Ingredienser:50 g jäst100 g smör1/2 tsk malen kardemumma5 dl mjölk (3 %)2 ägg1 1/4 dl strösocker1/2 tsk salt12 dl vetemjöl, cirka, kan behövas något merFyllning: mandelmassavispad gräddeGarnering:FlorsockerGör ...

Av Carina Andersson - Lördag 2 mars 16:15


   Malaysisk soppa med räkor, citrongräs, tatsoi och löskokt ägg   2 portioner   Ingredienser: 1 st ägg 2 st röd chili 1 förp kokosmjölk (250 ml) 1 burk räkor (360g) 1/2 st g...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se