Direktlänk till inlägg 16 februari 2019
Timjanstekt vildsvinskotlett med jordärtskocksrisotto och tomatsallad
2 portioner
Ingredienser:
6 st cocktailtomater
300 g vildsvinskotlett
150 g arborioris
1/2 st gul lök
1/2 kruka timjan + 1/2 kruka timjan
2 klyftor vitlök
200 g jordärtskocka
30 g grana padano
6 dl vatten
1 tärning kycklingbuljong
1 msk vitvinsvinäger
Gör så här:
Jordärtskocksrisotto: Koka upp vatten, kycklingbuljong och vitvinsvinäger i en liten kastrull. Dra från värmen.
Skala och grovriv jordärtskocka. Finhacka gul lök och vitlök. Fräs allt tillsammans med arborioris i olivolja i en rymlig stekgryta. Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt, rör om då och då.
Finriv Grana padano och blanda ner i risotton precis innan servering. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Tomatsallad: Kvarta cocktailtomater och finhacka timjan. Lägg i en skål och blanda med olivolja, balsamvinäger, salt och svartpeppar.
Skär vildsvinskotletten i 2 portionsbitar. Krydda med salt och svartpeppar. Stek kotletterna i en stekpanna med smör 3-4 min per sida. Finhacka timjan och gnid in de nystekta kotletterna med.
Servera timjanstekta vildsvinskotletter med jordärtskocksrisotto och tomatsallad.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 | 12 | 13 | 14 |
15 |
16 | 17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 | ||||||
|