Direktlänk till inlägg 28 februari 2019
Bryggarstek på älg
6 portioner
Ingredienser:
1,5 kg älgstek
Lag:
1 flaska mörkt öl
1 dl outspädd svartvinbärssaft
1 1/2 dl kinesisk soya
2 st köttbuljongtärningar
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk timjan
2 tsk grovmalen svartpeppar
2 dl grädde
Gör så här:
Blanda alla ingredienser tll lagen och låt koka upp.
Lägg därefter i älgsteken och låt koka i 45 minuter under lock.
Vänd sedan steken och låt koka ytterligare cirka 1 timme.
Låt steken ligga och vila i lagen i ett dygn i kylskåpet.
Sila skyn och tillsätt grädden.Red eventuellt av med mjöl. Skär köttet i skivor och servera med tex potatisgratäng och sås.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 | 12 | 13 | 14 |
15 |
16 | 17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 | ||||||
|