Direktlänk till inlägg 28 februari 2019

Kycklingfilé med lagerbladskokta rotfrukter,pistou och dijonsmörsås

Av Carina Andersson - 28 februari 2019 16:30

  

Kycklingfilé med lagerbladskokta rotfrukter,pistou och dijonsmörsås


2 portioner


Ingredienser:

  • 500 g potatis

  • 25 g bladpersilja

  • 1 st kålrot

  • 1/2 st purjolök

  • 1 st morot

  • 300 g kycklingfilé

  • 25 g smör

  •  olivolja
  • 1 klyfta vitlök

  • 2 msk dijonsenap

  •  salt
  • 3/4 tsk vitvinsvinäger

  •  svartpeppar
  • 1 krmchili flakes

  • 6 dlvatten

  • 1 1/2 tärning kycklingbuljong

  • 1 1/2 msk vatten

  • 2 st lagerblad



    Gör så här:

    • Värm ugnen till 225 grader.

    • Lägg potatis i en ugnsform och blanda med olivolja, salt och nymald svartpeppar.

      Rosta i övre delen av ugnen 25-30 min.

    • Pistou: Lägg persilja, pressad vitlök, salt, chili flakes, olivolja och vatten i en mixerbunke.

      Mixa till en röra med stavmixer.

    • Krydda kycklingfilén med salt och nymald svartpeppar. Stek runtom i en stekpanna med smör 2-3 min.

      Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen 8-10 min,

      eller tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).

    • Skala och skär kålrot i tärningar (2x2 cm). Skär moroten i slantar. Skär purjolöken i grova bitar. 

      Lägg rotfrukterna i separata skålar.

    • Lagerbladskokta rotfrukter: Koka upp vatten, kycklingbuljong och lagerblad i en stor kastrull.

       Lägg ner kålrot i buljongen och sjud under lock 13-15 min.

      Tillsätt morot och purjolök och sjud tills allt börjar kännas mjukt, ca 5-6 min.

    • Dijonsmörsås: Sila över ca 3 dl av buljongen från de lagerbladskokta rotfrukterna i en ny kastrull.

      Koka upp buljongen och dra sedan kastrullen från värmen. Mixa ner smör, 

      dijonsenap och vitvinsvinäger med en stavmixer. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.

    • Pensla kycklingen med lite av pistoun, skär sedan upp den i skivor.

      Servera med rotfrukter i en djup tallrik,häll över dijonsmörsås och toppa med resten av pistoun.



      Smaklig måltid

      /Carin a

 
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards