Direktlänk till inlägg 2 mars 2019

Malaysisk soppa med räkor, citrongräs, tatsoi och löskokt ägg

Av Carina Andersson - Lördag 2 mars 16:15

  

Malaysisk soppa med räkor, citrongräs, tatsoi och löskokt ägg


2 portioner


Ingredienser:

  • 1 st ägg

  • 2 st röd chili

  • 1 förp kokosmjölk (250 ml)

  • 1 burk räkor (360g)

  • 1/2 st gul lök

  • 1/2 st purjolök

  • 1 bit ingefära

  • 3 st citrongräs

  • 1/2 st gurka

  • 1 kruka tatsoi

  • 20 g pistagenötter

  • 4 dl vatten

  • 2 klyfta vitlök

  • 1 1/2 tärning kycklingbuljong

  • 1 tsk japansk soja

  • 1 tsk tomatpuré

  • 1 tsk socker



    Gör så här:

    • Koka upp en liten kastrull med vatten. Lägg ner 1 ägg och koka 7 min. Häll av och spola i kallt vatten.


    • Chilipasta: Dela röd chili på längden och skrapa ur kärnhuset. Grovhacka chilin.

      Finhacka gul lök, ingefära och vitlöksklyftor.

      Lägg allt i en mortel tillsammans med pistagenötter, tomatpuré och socker.

      Mortla till en smet (har du ingen mortel går det bra att mixa ihop allt med stavmixer).


    • Soppa: Krossa roten på citrongrässtjälkarna. Fräs chilipastan i en kastrull med olja 1-2 min.

      Tillsätt vatten, citrongräs och kycklingbuljong. Låt sjuda 5-7 min.

      Tillsätt kokosmjölk och sjud ytterligare 2-3 min. Smaka av med japansk soja (ca 1 tsk).

      Plocka bort citrongrässtjälkarna.


    • Skala och fintärna gurka. Lägg upp i en skål. Häll av räkorna. Skala och halvera ägget.

    • Finstrimla den gröna delen på purjolöken, skär resten i cm-tjocka bitar. 

      Tillsätt purjolöksbitarna till soppan. Låt sjuda 1-2 min, vänd ner tatsoi och finstrimlad purjolök.


    • Lägg räkorna i 2 djupa tallrikar. Toppa med krämig soppa och ägghalvor. Servera med gurka.



      Smaklig måltid

      /Carina

 
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Fredag 7 juni 07:45


   Timjanmarinerad laxspett med potatissallad och basilikasås   4 portioner   Ingredienser:   Timjanmarinerad laxspett: 500 g laxfilé 1 tsk salt 1 tsk torkad timjan 1 msk olivolja 1 squashe   Potatissallad: 500 g färskpo...

Av Carina Andersson - Fredag 31 maj 08:30


   Potatis & purjolökssoppa med topping   2 portioner   Ingredienser: 400 g potatis 1/2 purjolök 2 st vitlöksklyftor 1 dl créme fraiche 6 dl vatten 1 grönsaksbuljong svartpeppar salt 1 msk vitvinsvinäger olivolja   T...

Av Carina Andersson - Fredag 31 maj 08:15


   Smördegssnurrad sparris med romdipp   6-8 personer   Ingredienser: 10 vita sparris 10 gröna sparris 1 paket smördeg, 250 g 1 ägg 1 tsk vita sesamfrön 1 tsk svarta sesamfrön flingsalt   Romdipp: 1/2 rödlök 2 dl créme...

Av Carina Andersson - Tisdag 21 maj 20:00


   Vilda salviabiffar med primörsallad och caesarcréme   2 portioner   Ingredienser: Rostad potatis 500 g potatis olivolja salt svartpeppar   Caesarcréme 1/2 dl grekisk yoghurt 1/2 dl créme fraiche 25 g grana padano 1/...

Av Carina Andersson - Tisdag 21 maj 19:45


   Kardemummakyckling med grön chili,ingefära och kålrabbi-raita   2 portioner   Ingredienser: Kryddmix 2 1/2 tsk kardemummakärnr 2 1/2 tsk spiskummin 1 1/2 tsk paprikapulver 1 tsk malen koriander 1/2 tsk salt 1 krm chili flak...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2019 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se