Direktlänk till inlägg 31 maj 2019

Smördegssnurrad sparris med romdipp

Av Carina Andersson - 31 maj 2019 08:15

  

Smördegssnurrad sparris med romdipp


6-8 personer


Ingredienser:

10 vita sparris

10 gröna sparris

1 paket smördeg, 250 g

1 ägg

1 tsk vita sesamfrön

1 tsk svarta sesamfrön

flingsalt


Romdipp:

1/2 rödlök

2 dl créme fraiche

1/2 dl majonäs

1/2 burk valfri rom à ca 80 g

salt

peppar




Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader

Tvätta sparrisen och skla bort det yttersta på den vita sparrisen.Skär även bort de nedersta ca 3 centimetrarna.

Dela smördegen i 1 cm breda remsor.Rulla in sparrisen i smördegen och lägg på plåtmed bakplåtspapper.

Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön och flingsalt.Grädda i mitten av ugnen 12-15 minuter.

Romdipp:Skala löken och hacka fint.Rör i hop med créme fraiche,majonäs och rom.Smaka av med salt och peppar.

Servera med nygräddade sparrissnurror.



Lycka till

/Carina

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards