Direktlänk till inlägg 7 juni 2019

Timjanmarinerad laxspett med potatissallad och basilikasås

Av Carina Andersson - Fredag 7 juni 07:45

  

Timjanmarinerad laxspett med potatissallad och basilikasås


4 portioner


Ingredienser:


Timjanmarinerad laxspett:

500 g laxfilé

1 tsk salt

1 tsk torkad timjan

1 msk olivolja

1 squashe


Potatissallad:

500 g färskpotatis

250 g grön sparris

150g suger snaps

1 knippe rädisor

5 salladslökar


Dressing:

1 msk vitvinsvinäger

2 tsk dijonsenap

1 tsk honung

4 msk olivolja

1 tsk salt

svartpeppar


Basilikasås:

1 kruka basilika

5 dl créme fraiche

2 vitlöksklyftor,pressade

1 tsk salt

svartpeppar



Gör så här:


Timjanmarinerad laxspett:

Lägg trägrillspetten i blöt.


Skär bort skinnet från laxen och ta bort eventuella ben.Skär laxen i bitar ca 3x3 cm.Lägg dem i en skål,blanda med salt,timjan och olivolja.Låt gärna laxen marinera någon timme eller över natten i kylskåpet.


Koka upp saltat vatten i en kastrull.Skär squashen i tunna skivor med tex en osthyvel.Förväll dem 1 minut i kokande vatten.Häll av i ett durkslag och spola med kallt vatten.Vik skivorna likt ett dragspel.


Trä upp lax och squash på dubbla spett.Grilla över het glöd några minuter på vardera sida.


Potatissallad:

Borsta potatisen väl.Koka den i lättsaltat vatten.Låt den sedan svalna något och dela dem i bitar.Lägg dem i en stor skål.


Dressing:

Vispa i hop alla ingredienser.Häll dressingen över potatisen.


Ansa sparris och sugar snaps.Skär sparrisen i bitar och koka dem 2-3 minuter i lättsaltat vatten.Koka suger snaps 1 minut i lättsaltat vatten.Spola av grönsakerna i kallt vatten direkt efter kokningen.


Ansa rädisor och salladslök och skiva dem tunt.Blanda potatisen med grönsakerna.


Basilikasås:

Finhacka basilikan och lägg i enn skål.Tillsätt 1/2 dl créme fraiche och mixa samman.

Vänd sedan ner resten av créme fraichen.Smaka av med vitlök,salt och svartpeppar.Täck över och låt stå kallt fram till servering.



Smaklig måltid

/Carina

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Söndag 14 juli 19:42


   Jordgubbspannacotta   4 portioner   Ingredienser: 2 gelatinblad200 g jordgubbar1 lime – zest och juice1 tsk vaniljsocker5 dl vispgrädde1 dl strösocker     Gör så här:1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minute...

Av Carina Andersson - Söndag 14 juli 19:30


   Grillad lax med asiatisk sallad och srirachadressing   4 portioner Ingredienser: Lax 360 g lax 0.5 st krukor Koriander - färsk 2 tsk Fänkål Krydda 2 tsk Chiliflakes 0.5 tsk Flingsalt Asiatisk sallad 1 st Romansallat ...

Av Carina Andersson - Söndag 14 juli 19:21


   Citronsås 3-4 personer   Ingredienser: 1 dl vispgrädde 2 dl créme fraiche 1 fiskbuljong 1 citron citronpeppar   Gör så här: Värm vispgrädde och créme fraicken tillsammans med buljongen försiktigt. Riv skalet från citronen...

Av Carina Andersson - Tisdag 2 juli 14:50


   Budapesttårta med syrlig jordgubbsgrädde   Ingredienser:   Budapestbottnar: 140 g hasselnötter 6 stora äggvitor 2 dl strösocker (till äggvispet) 1 dl majsstärkelse 2 dl strösocker (till hasselnötterna) Syrlig jordgubbsgrädde...

Av Carina Andersson - Tisdag 2 juli 14:46


   Karibisk coleslaw 6-8 personer Ingredienser: 1 kg vitkål (gärna spetskål)2 st morötter1 röd lök1 röd paprika1 mogen mango1 liten burk ananasringar1 färsk chili (valfritt)1,5 tsk dijonsenap3/4 dl majonnäsSalt & peppar Gör så här: ...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Carinas recept med Blogkeen
Följ Carinas recept med Bloglovin'

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se