Direktlänk till inlägg 17 december 2023
Adventsknäckebröd med sesamfrön
Ingredienser:
1/4 paket jäst
2 1/2 dl rumstempurerat vatten
2 msk mörk sirap
1 1/2 tsk salt
1 dl hela linfrön
2 dl skalade sesamfrön
4 dl vetemjöl
Gör så här:
Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, sirap och salt.
Rör ner linfrön och sesamfrön. Arbeta in mjölet till en smidig deg i en degblandare eller för hand i ca 5 minuter.
Jäs under bakduk ca 40 minuter.
Kavla degen så tunt det går på mjölat bakbord. Stansa ut knäckebröden med hjärtformad pepparkaksform.
Grädda mitt i ugnen i 200 gradet i ca 15 minuter. Låt kallna och torka till på galler.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 | |||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 | 23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||
|