Skär köttet i fina bitar, pensla med rapsolja och smaksätt med salt och peppar.
Stek eller grilla köttet till önskad stekningsgrad.
Lägg smör i en kastrull och tillsätt lök och svamp. Låt det steka några minuter och slå sedan i hoisinsås, balsamvinäger, fond och vatten. Låt det koka upp och lägg sedan i köttet.
Smaka an skyn med salt, peppar och ev. mer fond.
Servera kött, svamp och sky tillsammans med pressad potatis.
Mini paj med lax och ricotta
6 st
Ingredienser:
1 förpackning smördeg 250 g
250 g ricotta
2 ägg
1 dl vispgrädde
1 förpackning salladslök 125 g
1 msk smör
200 g kallrökt lax
salt
citronpeppar
Gör så här:
Sätt ugn...
Lemon posset med vanilj och hallon
Ingredienser:
3 dl vispgrädde
¾ tsk vaniljsocker
1 d l strösocker
1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft
1½ msk frystorkade hallon
Topping:
hallon och kaksmulor ...
Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås
Ingredienser:
ca 600 g laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt
M...
Nattjästa frallor
ca 8 st
Ingredienser:
25 g färsk jäst
5 dl kallt vatten
2 msk olivolja (annan olja funkar också)
1 msk honung (kan uteslutas)
1 tsk flingsalt eller 2 tsk vanligt salt
11 dl vetemjöl
Gör så här:...