Direktlänk till inlägg 1 januari 2014

Vanilj och rosenmousse med pistaschkrisp

Av Carina Andersson - 1 januari 2014 14:30

  

Vanilj och rosenmousse med pistaschkrisp


6-8 personer



Ingredienser:

2 1/2 gelatinblad

1 vaniljstång

1 dl strösocker

6 msk rosenvatten

2 1/2 dl + 2 1/2 dl vispgrädde


Krisp:

1/2 dl skalade pistaschnötter

1 dl strösocker



Gör så här:

Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.Klyv vaniljstången och skrapa ut fröna.Blanda socker,rosenvatten och 2 1/2 dl grädde i en kastrull och värm försiktigt tills sockret smält.Ta upp gelatinbladen,krama ur vattnet och lägg ner dem i gräddblandningen och låt dem smälta.

Låt krämen svalna något och tillsätt sedan 2 1/2 dl grädde.Ställ krämen i kylen ca 2 timmar.

Pistaschkrisp:Finhacka nötterna.Lägg nöthacket på en plåt med backplåtspapper.Smält sockret i en stekpanna tills den fått gyllenbrun färg.Ringla sockret över nötterna och låt stelna.

Vispa moussen fluffig med elvisp.Fördela moussen i glas,garnera med pistaschkrisp.



Lycka till

/Carina

 
 
Annie

Annie

1 januari 2014 17:21

Det såg gott ut ! ;-) Fin blogg du har ;-)

http://Lifebyannie.bloggplatsen.se

Carina Andersson

1 januari 2014 19:26

Jätte gott.
Tack Annie

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards