Direktlänk till inlägg 20 april 2014
Vinkokt kyckling med citron och rosmarin
8 portioner
Ingredienser:
1 kg kycklingbröst
5 dl vatten
3 dl torrt vitt vin
1 msk salt
15 svartpepparkorn
1 kvist färsk rosmarin
2 vitlöksklyftor,skivade
Citronolja:
2 citroner
1 1/2 dl olivolja
2 kvistar rosmarin
flingsalt
Gör så här:
Koka upp vatten,vin,salt,svartpeppar,rosmarin och vitlök.Lägg ner kycklingbrösten i den kokande buljongen.Sjud under lock cirka 15 minuter.Kyl grytan i vattenbad.
Ta upp och skiva kycklingen.OBS!Spar buljongen till soppan.Lägg kycklingen på ett fat.
Citronolja:Tvätta citronerna väl och strimla det yttersta gula skalet,blanda ner det i olivoljan.Tag loss bladen av rosmarinen och tillsätt det i oljan.Häll oljan över kycklingen.Strö över flingsalt.
Sallad med mango och sojabönor
8 portioner
Ingredienser:
2 mango
250 g sojabönor
1 påse blandad sallad, 150 g
Dressing:
1 msk pressad citron
2 msk olivolja
2 krm salt
nymald svartpeppar
Gör så här:
Skala och tärna mangon.Blanda dressingen och häll den över mangon och sojabönorna.Blanda ner salladen strax innan serveringen.
Vårgrön ärtsoppa
8 portioner
Ingredienser:
Buljongen från kycklingen
500 g gröna ärtr
Salt och nymald peppar
Tillbehör:
2 dl Rysk yoghurt
2 msk riven pepparrot
Knäckesticks
Gör så här:
Sila kycklingbuljongen.Häll ner ärterna i buljongen och mixa till en slät soppa.Smaka av med salt och peppar.
Riv pepparroten och blanda med yoghurten.
Ät soppan kall eller varm,serverad med pepparrotyoghurten och sticks.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 |
5 |
6 | ||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 |
18 |
19 |
20 | |||
21 |
22 |
23 |
24 | 25 |
26 |
27 | |||
28 | 29 | 30 |
|||||||
|