Direktlänk till inlägg 12 augusti 2014
Silviakaka
Ingredienser:
Kakan:
6 st | ägg |
6 dl | strösocker |
3 dl | kallt vatten |
6 dl | vetemjöl |
6 tsk | bakpulver |
Glasyr:
200 gram | smält margarin |
2 dl | strösocker |
2 st | äggulor |
4 tsk | vaniljsocker |
kokos |
Gör så här:
1. Rör ihop ägg och socker pösigt.
2. Tillsätt vattnet och mjölet, blandat med bakpulvret.
3. Grädda i en långpanna, 175 grader, drygt 15 min. Kolla med sticka! Låt svalna.Jag hade smörpapper i långpannan som jag smörjde med smör och strödde kokos.
4. Smält margarinet till glasyren i en kastrull. Blanda i övriga ingredienser och koka några minuter under ständig omrörning. Ibland skär sig ägget med resten av ingredienserna, så ha på ganska låg värme.
5. Bred ut på kakan och strö på kokos.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 | 6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 | 13 | 14 | 15 |
16 |
17 |
|||
18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 |
24 | |||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 | |||
|