Direktlänk till inlägg 16 september 2014
Äppelkladdkaka
10-12 bitar
Ingredienser:
3 ägg
4 ½ dl strösocker
200 g smör, smält
3 ¾ dl vetemjöl
1 ½ msk vaniljsocker
2–3 äpplen
Gör så här:
1.Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ihop ägg och socker och tillsätt det smälta, varma smöret.
2. Tillsätt mjöl och vaniljsocker och rör ihop allt till en slät smet. Skala och riv äpplena och blanda ner det i smeten.
3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–45 min. Den ska fortfarande vara lite kladdig (men inte lös) i mitten när den är klar. Vattniga äpplen kan ge lite längre gräddningstid. Känn med en provsticka när kakan är klar beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan kallna innan servering.Servera med vispad grädde.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 | |||
8 | 9 |
10 |
11 |
12 |
13 | 14 |
|||
15 |
16 | 17 |
18 | 19 |
20 |
21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 |
28 |
|||
29 | 30 | ||||||||
|