Direktlänk till inlägg 9 maj 2016
Kladdkaka med kolasås och salta nötter
Ingredienser:
150 g smör
150 g mörk choklad
3 stora ägg
3 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
Kolasås:
200 g dumlekola,hackade i mindre bitar
0,5 dl grädde
2 dl saltade nötter
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.Smörj och ströa en pajform.
Smält smöret och chokladen i en tjockbottnad kastrull över låg värme eller vattenbad.
Vispa ägg och strösocker vitt och poröst.
Tillsätt den avsvalnade chokladen och rör runt.
Vänd ner vetemjöl och kakao i smeten.
Häll chokladsmeten i formen.Grädda ca 22 minuter.
När kakan är färdiggräddad,ställ den kallt och låt den svalna.
Smält dumlekolan och grädden över vatten bad,rör hela tiden.
När kakan är kall strör du över nötterna och sist kolasåsen.Låt kakan svalna och servera med en klick grädde.
Lycka till
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 | 4 |
5 |
6 |
7 |
8 | |||
9 | 10 |
11 |
12 |
13 |
14 | 15 |
|||
16 | 17 |
18 | 19 | 20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 | 31 |
||||||||
|