Direktlänk till inlägg 13 augusti 2017

Kycklingfilé med ört-och gräddfilshollandais och vitlöksrostad blomkål

Av Carina Andersson - 13 augusti 2017 18:15

  

Kycklingfilé med ört-och gräddfilshollandais och vitlöksrostad blomkål


2 portioner


Ingredienser:

1 Blomkål

1 citron

3 vitlöksklyftor

500 g färskpotatis

2 tsk torkad oregano

3/4 tsk torkad rosmarin

300 g kycklingfilé

2 msk smör

1/4 kruka timjan

1 äggula

1/2 dl gräddfil

1 msk fryst persilja

3/4 krm cayennepeppar

1 schalottenlök

1 tomat

1/2 ask ruccola

svartpeppar

salt

olivolja

bakplåtspapper


Gör så här:

Värm ugnen till 225 grader.

Gnid in blomkål med olivolja,salt och 2 pressade vitlöksklyftor.Lägg blomkålen på en plåt med bakplåtspapper.

Lägg färskpotatisen brevid blomkålen.Tillaga allt mitt i ugnen 30-35 minuter.


Marinad:blanda finrivet skal från citronen,pressa saften från halva citronen,1 pressad vitlöksklyfta,oregano,rosmarin och 1/2 tsk salt i en bunke.Blanda ner kycklingfilén i marinaden.


Smält smöret i en liten kastrull.Finhacka timjan.


Ört- och gräddfilshollandaise: vispa i hop 1 äggula och 1 tsk pressad saft från resten av den använda citronen på svag värme i en liten kastrull(det ska bli ljummet).Ta kastrullen från värmen och vispa försiktigt ner de smälta smöret, lite i taget.Vispa ner gräddfil,hackad timjan,fryst persilja,1 krm salt och cayennepeppar.

Stek eller grilla kycklingfilén (innertemp 72 c )

Finhacka schalottenlök och tärna tomaten.Lägg i en skål och blanda med ruccola,lite olivolja 1/2 krm salt och svartpeppar.

Dela den rostade blomkålen.Krydda med lite salt,Servera till kycklingfilé, ört- och gräddfilhollandaise och ruccolasallad.



Smaklig måltid

/Carina


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina Andersson - Tisdag 2 april 12:15


  Mini paj med lax och ricotta 6 st   Ingredienser: 1 förpackning smördeg 250 g 250 g ricotta 2 ägg 1 dl vispgrädde 1 förpackning salladslök 125 g 1 msk smör 200 g kallrökt lax salt citronpeppar   Gör så här: Sätt ugn...

Av Carina Andersson - Söndag 10 mars 16:30


  Lax med krämig citronsås   4 portioner   Ingredienser: 4 laxfiléer   Citronsås: 2,5 dl matlagningsgrädde2 dl crème fraîche1 kruka färsk dill1 citronsaft + sest 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)1 tsk...

Av Carina Andersson - Söndag 3 mars 13:32


  HJORTRYGG MED SKY OCH SVAMP   Ingredienser:   700 g hjortrygg 2 tsk rapsolja, kallpressad 200 g svamp, blandad 6 st salladslökar 1 dl hoisinsås 2 ms
k balsamicovinäger 1 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Kyc...

Av Carina Andersson - Onsdag 28 feb 08:00


  Lemon posset med vanilj och hallon Ingredienser: 3 dl vispgrädde  ¾ tsk vaniljsocker  1 d
l strösocker  1 citron finrivet skal och 3/4 dl saft  1½ msk frystorkade hallon   Topping: hallon och kaksmulor ...

Av Carina Andersson - Torsdag 8 feb 10:00


  Sojamarinerad lax med mangosalsa och sweetchili- och limesås   Ingredienser: ca 600 g  laxfilé1 vitlöksklyfta, finriven1 msk färsk ingefära, riven1 msk  honung 1/2 dl ljus japansk soja1 msk rapsolja eller annan neutral oljalite salt   M...

Presentation


Jag en amatörkock

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Matbloggstoppen

Matbloggstoppen

Ica Grill 2014

Rösta på mig i årets grillmästare 2014 Är du redan en mästare på att grilla kött? Testa att grilla fisk istället! På ICA.se hittar du många bra recept.

Ovido - Quiz & Flashcards