Direktlänk till inlägg 13 augusti 2017
Kycklingfilé med ört-och gräddfilshollandais och vitlöksrostad blomkål
2 portioner
Ingredienser:
1 Blomkål
1 citron
3 vitlöksklyftor
500 g färskpotatis
2 tsk torkad oregano
3/4 tsk torkad rosmarin
300 g kycklingfilé
2 msk smör
1/4 kruka timjan
1 äggula
1/2 dl gräddfil
1 msk fryst persilja
3/4 krm cayennepeppar
1 schalottenlök
1 tomat
1/2 ask ruccola
svartpeppar
salt
olivolja
bakplåtspapper
Gör så här:
Värm ugnen till 225 grader.
Gnid in blomkål med olivolja,salt och 2 pressade vitlöksklyftor.Lägg blomkålen på en plåt med bakplåtspapper.
Lägg färskpotatisen brevid blomkålen.Tillaga allt mitt i ugnen 30-35 minuter.
Marinad:blanda finrivet skal från citronen,pressa saften från halva citronen,1 pressad vitlöksklyfta,oregano,rosmarin och 1/2 tsk salt i en bunke.Blanda ner kycklingfilén i marinaden.
Smält smöret i en liten kastrull.Finhacka timjan.
Ört- och gräddfilshollandaise: vispa i hop 1 äggula och 1 tsk pressad saft från resten av den använda citronen på svag värme i en liten kastrull(det ska bli ljummet).Ta kastrullen från värmen och vispa försiktigt ner de smälta smöret, lite i taget.Vispa ner gräddfil,hackad timjan,fryst persilja,1 krm salt och cayennepeppar.
Stek eller grilla kycklingfilén (innertemp 72 c )
Finhacka schalottenlök och tärna tomaten.Lägg i en skål och blanda med ruccola,lite olivolja 1/2 krm salt och svartpeppar.
Dela den rostade blomkålen.Krydda med lite salt,Servera till kycklingfilé, ört- och gräddfilhollandaise och ruccolasallad.
Smaklig måltid
/Carina
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 | 9 |
10 |
11 |
12 |
13 | |||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
27 | |||
28 |
29 |
30 |
31 | ||||||
|